Bizcochitos (Anis Cinnamon Sugar Cookies)

Bizcochitos är delikat anis-smakad sockerkakor doppad i kanelsocker. Den söta anis-kanelkombinationen är ovanlig, jakande och får mig att fånga en annan bizcochito den minut jag har slukat en före den. Dessa unika cookies görs och serveras i hela New Mexico . Liksom så många traditionella rätter finns det otaliga versioner av bizcochitos-vissa påstår lard är viktigt, andra vänder sig till smör för att göra dessa kakor skarpa och smakfulla. Se alternativ i receptet nedan och gör egna bizcochitos.

Jag hittade ett gammalt recept som nämnde hemmagjord mjöl som en viktig ingrediens, så jag använder helvete bakverk mjöl för att ge min bizcochitos en djupare smak samtidigt som texturen är fin och ljus. Oroa dig inte för det för mycket, men med hjälp av allround mjöl fungerar det också bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skräd smöret eller svin och 3/4 kopp sockret tills det är lätt och fluffigt utseende. Krossa anisfrön i en mortel och pestel eller använd baksidan av en liten men tung stekpanna.
  2. Tillsätt krossad anisfrö, ägg och brandy till degen och blanda för att kombinera grundligt. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Rör bara för att kombinera - undvik att överarbeta degen när du har lagt till för att hålla kakorna snygga och ömma.
  1. Dela degen i halva och klappa varje halv i en 1 tum tjock disk. Vik de två skivorna av deg i plast och kyla dem i minst 30 minuter och upp till över natten.
  2. I en medium skål, kombinera den återstående koppen socker med kanel. Ställ den här blandningen nära en ren arbetsyta där du rullar ut kakdeggen.
  3. Förvärm ugnen till 300F. Smörj rikligt ett bakplåt eller lina det med perkamentpapper. Arbeta med en disk av deg åt gången, använd mycket mjöl för att rulla ut degen till ca 1/4 tum tjock. Använd kakskärare eller en skarp paringskniv för att skära den utrullade degen i former. Doppa varje resulterande kaka i kanelsockerblandningen och lägg kakorna på det tillagade bakplåten. Baka kakorna i 12 till 15 minuter. Överför dem till ett ställ för att svalna. Upprepa med resterande deg. Förvara bizcochitos i burkar i upp till en vecka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 156
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 58 mg
Natrium 143 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)