Fyllda Potatis och Ost Latke Cups

Latkes du kan äta med dina händer och behöver inte steka ? Ja tack! Dessa tvåbitiga potatis och ost latker är bakade i mini muffin koppar, så de är mjuka på insidan, lite spröd på utsidan, och super lätt att göra. (Osten serverar också ett dubbelt syfte: det lägger till smak och hjälper lätt att frigöra latex från muffinkopparna.)

Ta en liten stund för att göra lite inslag på toppen av latke "muffins" förvandlar dem till koppar perfekt för att hålla dina favorit toppings. Här är några kombinationer att prova:

Kosher Status: Mejeri

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F. Lätt smörj en 24-kopps minipanna med olivolja.
  2. Sätt en maskrörare över en stor skål. Använd en låda, eller en matprocessor som är utrustad med en rivningsskiva, genom att skrapa potatiserna och överför sedan rivarna till kolven. Tryck ner potatisarna i kolven för att ta bort så mycket vätska som möjligt (du kan använda en ren tehandduk eller pappershanddukar för att hjälpa till i arbetet) och sedan överföra potatisen till en annan stor skål.
  1. Avlägsna kolven från skålen med potatisvätskan. Häll försiktigt av så mycket vätska som möjligt, vilket sparar så mycket av den vita pulverformiga potatisstärkelsen som har samlats i botten av skålen. Tillsätt potatisstärkelsen till potatisskivorna.
  2. Rast på löken med potatisramen eller matberedaren. Lägg den till potatisen. Rör i ost och ägg. Stänk blandningen med mjöl och salt, blanda sedan bra.
  3. Sked potatisblandningen i den beredda muffinbladen. Använd baksidan av en tesked för att försiktigt trycka potatisblandningen mot sidorna av varje muffinkopp för att bilda en kopp.
  4. Baka latkerna i den förvärmda ugnen i 25 till 35 minuter, eller tills de är gyllene på toppen och börjar skarpa upp runt kanterna. (Oroa dig inte om latkerna puffar medan du bakar - du kan enkelt trycka in centren med en sked för att skapa en djupare kopp om du vill.)
  5. Kör en offset spatel eller paringkniv runt varje latke innan du släpper ut dem från muffinkopparna. Överför till en tallrik och lägg till dina favorit toppings. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 375
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 663 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)