Joan Nathan's Pickled Tongue eller Brisket Recept

Detta recept på betad tunga eller brisket är från Joan Nathans "Jewish Cooking in America: Expanded Edition" (Alfred A. Knopf Inc., 1998). Pickling görs först och sedan köttet är kokt (vissa recept kräver att motsatsen görs). Kom ihåg att skära köttet smidigt och servera med senap eller pepparrot . Saltpeterna krävde i detta recept faktiskt kaliumnitrat och är valfritt. Saltpeter har länge använts i härdande livsmedel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och ta bort det mesta av fettet från tungan eller brisketten. Blanda alla kryddor och vitlök och gnugga väl in i köttet. Placera kött i en stor, icke-metallbehållare som passar i ditt kylskåp.
  2. Lös saltpeter i varmt vatten och häll över kött. Vikt kött ner med en ren sten eller tegel och täcka med plastfolie. Alternativt kan du placera ingredienser i en plast zip-upp väska och vikt ner. Hur som helst, kyl i 10 till 14 dagar och vänd varannan i tre dagar.
  1. Placera kött i en stor kruka med kallt vatten. Koka upp och kasta bort vattnet. Upprepa tre gånger. Täcka med kallt vatten igen, koka upp, minska värmen och simma, täckt, i ca två timmar eller tills det är ömt. Skala huden av tungan medan den fortfarande är varm. Kallt kött, skiv tunt, lägg på tallrik och servera som med senap eller pepparrot eller som en smörgås.

Källa: Joan Nathan's "Jewish Cooking in America: Expanded Edition" (Alfred A. Knopf Inc., 1998), används med tillstånd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 423
Totalt fett 19 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 162 mg
Natrium 2,952 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)