Crockpot Kyckling och Veggies

Lättmjölkad grädde skapar den härligt krämiga såsen för denna hälsosamma kyckling- och grönsaksmiddag. Naturligtvis kan du använda fullmjölkad gräddfil valet är ditt!

Den långsamma kokaren lagar kyckling och grönsaker till perfekt ömhet. Potatis, morötter, lök och vitlök placeras på botten av crockpotten eftersom de tar längre tid att laga mat än kycklingen.

Allt du behöver för att servera med detta recept är lite pasta, couscous eller ris för att njuta av den underbara såsen och en grön eller fruktsallad för en cool kontrast.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk kycklingen med salt och peppar efter smak. Placera potatis, morötter, lök och vitlök i en 4 till 5-kvart långkokare. Topp med kycklingen.
  2. Lägg kycklingbuljongen och vattnet i långsam spis tillsammans med peppar och marjoram. Täck och koka på låg i 8 till 9 timmar eller tills kycklingen är grundligt kokad till 165 ° F och grönsakerna är ömma.
  3. Blanda gräddfilen och mjölet i en liten skål med en trådvisp. Rör långsamt omkring 1/2 kopp den heta vätskan från crockpotten och blanda väl. Tillsätt sedan denna blandning till crockpotten och rör om. Täck igen och koka tills såsen tjocknar, ca 10-15 minuter på lågt. Servera med varmkokt pasta, couscous eller brunt ris .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1346
Totalt fett 66 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 336 mg
Natrium 1,059 mg
kolhydrater 83 g
Kostfiber 11 g
Protein 103 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)