Smashing Banan Jordnötssmörbröd

Detta bröd kallas också Elvis Presley bröd, för att han var en stor fan av det jordnötssmör och banan kombinationen. Det är en god kombination. Jag gillar min kyla från kylskåpet och spreds med mjukt smör. Om jag slutar äta en bit eller två av det till frukost spred jag det med vispgräddeost. På så sätt har jag lagt till lite protein i min måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F. Fett och mjöl 2 - 9 "med 5" eller 4 - 5 "x 3" brödkorgar. Grovhacka 3/4 kopp torra rostade jordnötter och lägg åt sidan. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och natron med en trådpiska. Skär i smöret med en konditorblandare eller två knivar som skär i en saxmodell. Tillsätt jordnötterna och rör om tillräckligt för att belägga dem i mjölblandningen. I en medelstor skål, kombinera mashed bananer, jordnötssmör och ägg.

Rör om blandningen tills allt är kombinerat. Tillsätt bananblandningen till mjölblandningen. Fortfarande smeten tills allt är bara fuktat. Dela smeten mellan 2 (eller 4) kokkärl. Peka på varje panna på disken för att hjälpa nivån på smeten. Stänk kvar, ohackade muttrar ovanpå smeten före bakning.

Baka till bröden i 50 minuter till en timme för stora pannor och 30 minuter för de mindre pannorna. Använd en tandpetare för att testa för doneness. Om tandpetare kommer ut rent, göras brödet. Kyl dem i stekpannorna på trådställen i 10 minuter.

Ta försiktigt bort Banana Peanut Butter Breads från pannorna och helt kyla dem på trådställen. När de är svala bör de vikas i folie och placeras i en lufttät väska. Liksom alla snabba bröd smakar de bättre nästa dag. Jag gillar att frysa åtminstone en loaf för senare. De gör också utmärkta gåvor. Lägg bara till en båge.

Anteckningar i marginen:

Om brödet är kylt tenderar jordnötterna att bli soggiga. De bästa jordnötterna är inte nödvändiga. De är verkligen bara där för utseende.

Mer Tasty Quick Breads


Kokosbröd
Jag har alltid kokos i min frys, vilket gör det lätt att göra detta bröd.

Världens bästa pumpa bröd
Du kan göra detta bröd när som helst. Konserverad pumpa hålls på lager året runt i de flesta livsmedelsbutiker.

Triple Chocolate Friendship Bread
Detta är ett intressant bröd. Det börjar med en förrätt som kan delas mellan dina vänner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 298
Totalt fett 21 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 230 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)