Monster Clusters

Denna enkla fyra ingrediens godis recept för Monster Clusters är väldigt läckra, och så söt när dekorerade för Halloween . Dessa små godsaker är gjorda med potatispinnar istället för att chow mein nudlar.

Potatispinnar återfinns i snackmatgången; varumärket jag köper heter Pik-Nik. De är små strimlor av potatis, stekt tills mycket skarpa. När de är belagda med choklad, gör de ett fantastiskt litet godis som passar perfekt för din fest.

Smältchoklad är en ganska lätt köksuppgift, men det tar noggrannhet. Det finns några sätt att smälta choklad: i mikrovågsugnen, i en dubbelkokare eller på spishällen. Jag tror att mikrovågsmetoden är lättast. Dubbelkällan förhindrar bränning, men tar lite tid. Stovetopmetoden är mest riskfylld men fungerar bra så länge du uppmärksammar chokladet eftersom den smälter.

Låt dina barn hjälpa till med att göra detta söta och enkla lilla recept. De kommer att älska att bilda de små blobarna av krispiga chokladbelagda pinnar och lägga till det lilla godiset "ögonen" är så roligt också. Och de är så läckra!

Vad du behöver

Hur man gör det

Mikrovågsmetod: Kombinera jordnötssmöret eller smörgåsflisen och 3/4 kopp av de semisweeta chokladbitarna i en mikrovågsugnskål. Mikrovågsugn på hög effekt i 1 minut; avlägsna och rör om. Fortsätt mikrovågor i 30 sekunders intervaller vid hög omröring efter varje intervall tills blandningen smälts och släts. Rör sedan in de återstående 1/4 koppen chips tills blandningen är jämn igen; Detta torkar chokladet så det kommer att säljas vid rumstemperatur.

Spishällsmetod: Kombinera jordnötssmöret eller smörskotchspånen och 3/4 kopp av de semisweeta chokladbitarna i toppen av en dubbelpanna eller i en tung liten kastrull. Tillsätt vatten till botten av dubbelkedjan; sätt dubbelkällan över medelvärme. Eller sätt den lilla kastrullen över låg värme. Smält blandningen tills den är jämn. Du måste ständigt rör om du smälter blandningen i en kastrull. Dubbelkedjan behöver inte ha en nära titt. Tillsätt sedan resterande 1/4 koppspån och rör om tills det är slät.

Ta bort chokladet från värmen och rör i potatispinnarna tills de är väl belagda.

Släpp blandningen med skedar på vaxpapper eller pergamentpappersfoder. Du behöver göra blandningen lite med händerna så det ser ut som bilden.

Tryck godbitar i kluster för att bilda "ögon". Låt de lilla klustren stå tills de är inställda; du kanske vill kyla dem tills choklad har härdat. Förvaras täckt vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1596
Totalt fett 110 g
Mättat fett 63 g
Omättat fett 34 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 103 mg
kolhydrater 128 g
Kostfiber 28 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)