Småbatch Peanut Butter Cookies

Ah, det finns inget som en hemlagad kaka. Förutom när du lagar mat på en, vill du inte alltid ha en stor mängd småkakor som dyker upp i ditt hus och ber dig vara ätit hela dagen (eller är det bara jag som skulle äta dem alla?). Jag skapade det här enkla receptet för jordnötssmörkakor som ger 4 kakor - du kommer inte bli överväldigad av en burk av kakor men kommer att känna dig mer nöjd än att bara ha en eller två. För vem kan sluta med bara en kaka? Observera att för dessertrester så här använder man en del ägg, vispa 1 ägg i en liten skål med en gaffel. Sedan mäta för receptet med en matsked. Det återstående viskade ägget kan frysas för senare användning.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 grader F.

2. Förbered ett bakplåt genom att fodra dem med pergamentpapper (detta förhindrar att kakens botten brinner).

3. Lägg i jordnötssmör, socker, ägg och vanilj i en liten skål. Blanda ihop med en sked eller spatel tills den kombineras.

4. Rul kakadegen i 4 lika stora bollar. Placera på det tillagade bakplåten ungefär 1 till 2 tum från varandra. Använd en gaffel genom att trycka ner i kakdegen för att göra kryssmarkeringar på kakan. Om så önskas, lägg till några flingor havsalt eller socker till toppen av kakan. Baka i den förvärmda ugnen tills den är kokt igenom och gyllene, cirka 12 minuter.

5. Ta bort bakplåten från ugnen och låt kakorna stanna kvar på bakplåten tills det är kallt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 312
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 171 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)