Skillet Chicken Breasts With Apples

Dessa kycklingbröst får smak av äpplen, äppeljuice och timjan. En bit äppelcidervinäger och lök balanserar smakerna. Det är en lättberedning och gör en läcker daglig måltid.

Servera kyckling och äpplen med bakade eller rostade potatisar och en sallad eller ångad grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och kärna äpplen. Skär dem i tunna kilar.
  2. Skala löken och skär den i halva. Skär halvorna i tunna skivor.
  3. Värm 2 tsk olivolja eller rapsolja i en stekpanna över medium värme. Tillsätt de skivade äpplen, lök och timjan. koka i ca 4 minuter, eller tills äpplen är bara ömma men fortfarande fasta. Rör ofta. Överför äppel- och lökblandningen till skål och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt resterande 2 teskedar olivolja eller canola till stekpannan. Tillsätt kycklingen och koka i ca 4 minuter, eller tills den är guldbrun på båda sidor.
  1. Minska värmen till medium låg. Ställ 1 msk äppeljuice åt sidan och häll kvar kvarvarande juice i stekpannan tillsammans med äppelcidervinäger. Täck och simma i 6 till 8 minuter, eller tills kyckling kokas igenom och juice löper klart.
  2. Med en slitssked, ta bort kyckling till tallrik och håll varm.
  3. Kombinera majsstärkelsen med reserverad matsked äppeljuice; rör om i högkokare och koka över hög värme, skrapa upp bruna bitar, i 2 minuter eller tills juicerna är förtjockade.
  4. Återgå äppelblandningen till pannan och värm till. Smak och krydda med salt och peppar efter önskemål.
  5. Ordna kycklingen på en tallrik och sked äppelblandningen runt den.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1341
Totalt fett 75 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 479 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 132 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)