Slow Cooker Red Beans With Ham and Rice

Röda bönor och ris har länge varit en sydlig tradition. Även om maträtten är förknippad med Louisiana liknande rätter av bönor och ris och pilaus - starkt influerad av afrikanska slavar - finns över hela söder. Disken är lätt på budgeten och ger en hel del protein och många näringsämnen.

I New Orleans serveras maträtten traditionellt på måndagskvällar.

Dessa långkokta röda bönor smakas med olika grönsaker och skinkben eller skinka. Lägg till lite kvarstickad skinka eller smulad bacon i skålen om du har det.

Bönorna serveras över ris med brunad rökt korv, eller tillsätt den skivade och brunade röka korven till bönorna. Andouille korv är ett utmärkt val.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg bönor i ca 1 1/2 liter vatten i 8 timmar eller över natten.
  2. I bordsskivan i den långsamma kokaren kombineras de blöta bönorna med skinka eller skinka ben, paprika, selleri, lök, morot, Tabasco sås, vikblad, vitlök, timjan, salvia, marjoram och vatten för att täcka.
  3. Täck potten och koka bönorna på låg i 4 till 5 timmar, eller tills bönorna är ömma.
  4. Tillsätt torrt rött vin eller buljong tillsammans med salt, peppar, cayenne och vitpeppar för att smaka. Fortsätt tillagning i 3 till 4 timmar.
  1. Ta bort skinkbenet eller hockarna och hugga köttet; returnera köttet till potten.
  2. Ta bort bladet och överför bönorna till en serveringsrätt. Top med hackad persilja och hackade gröna lök för servering.
  3. Servera över ris med skivad brunad rökt korv, om så önskas.

variationer

Tillsätt 1 kopp tärnad kvarvarande bacon i skålen tillsammans med skinkbenet.

Om så önskas, brun skivad rökt andouille eller kryddig korv och lägg den till crock potten tillsammans med vinet eller buljongen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 348
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 1,049 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 14 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)