Easy Tres Leches Cake Recept

Tres leches tårta, eller tre milks tårta, är populär i Latinamerikansk matlagning. Ända sedan mina barn försökte testa tårtkaka i en latinamerikansk restaurang bad de mig om att försöka kopiera det hemma.

Jag vet inte om detta recept smakar äkta, men det är underbart fuktigt och gott. Plus, det är en super lätt tres leches kaka, eftersom det börjar med en tårta blandning. Detta gör det också lätt att göra med barn.

Missa inte: Tres Leches Cake Video Recept | Cinco de Mayo Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F.
  2. Spraya en 9 x 13 pan med matlagningsspray.
  3. I en stor skål, slå kakablandningen , ägg, vatten, olja och vanilj till jämn.
  4. Häll i beredd pan . Baka 30 till 40 minuter eller tills guldbrun.
  5. Ta av kakan från ugnen och låt svalna helt.
  6. Blanda ihop den sötade kondenserade mjölken, indunstad mjölk och helmjölk eller lättkräm tills den är väl blandad.
  7. Poke tårta överallt med en spett eller halm. Häll mjölkblandningen över kakan, tryck lätt för att försäkra sig om att mjölken är helt absorberad.
  1. Koka kaka 1-2 timmar.
  2. Sprid frosting över kakan.
  3. Skär kakan i skivor och sked flera matskedar av såsen över varje skiva. Top med skivade jordgubbar .

Vad är tres leches tårta, och var kom det ifrån?

"Tres leches cake, en svamp tårta täckt med förångad mjölk, sötad kondenserad mjölk och helmjölk, är en favorit behandla på firandet i hela Centralamerika och nu USA. Dess ursprung är svårt att peka dock med ett tal av latinska nationer - liksom ett schweizisk matkonglomerat - givet kredit för dess skapande. Ett antal receptkällor ger upphov till tres-tårtkakan i Nicaragua. Sådana tilläggen kommer i allmänhet i passiv röst och utan specifik stödinformation. Medan långt ifrån slutgiltigt, andra, mer specifika bevis tyder på en historisk koppling till Mexiko. En teori som har åtminstone en del hårda data bakom den är att kakan var en företagsuppfattning av mjölkindustrin. Enligt Rockin 'Robins Cooking Mexican Recipes, "Det finns även konton som Nestle Corporation sålde kondenserade och förångat mjölk från en fabrik i Mexiko som började 1875 med receptet på burkarna."