Slow Cooker Chicken With Farro and Vegetables

Denna smakrika långkokta kyckling- och farrokombination är fylld med smak och det är relativt lätt. Kycklinglår användes i bilden, men slankare kycklingbröst kan också användas. Kombinationen av flera grönsaker med kyckling och farro gör den till en hjärtlig, tillfredsställande långsam spismat.

Farro är en bra ersättning för ris i långsam spis eftersom du inte behöver oroa dig för att den vänder sig till mush. Den har en trevlig, snygg konsistens, och den är högre i protein, fiber och magnesium än brunt ris och många andra korn. Det är en italiensk spannmål, och det kallas ofta som en gammal spannmål.

Du kan göra detta med kycklinglår i benet, men ta bort huden för att hålla den relativt lätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor, tung stekpanna över medelhög värme. Lägg kycklinglåren och strö dem lätt med salt och nybakad svartpeppar. Koka i 6 till 8 minuter, vänd på brunt båda sidor.
  2. Blanda kycklingbuljong, svamp, lök, morot, selleri, farro, Worcestershire sås, Dijon senap, salvia, kosher salt och nybakad svartpeppar i porslinets inlägg. Rör för att blanda.
  1. Skjut kycklinglåren ner i farro och grönsaksblandningen.
  2. Täck och koka på LOW i ca 6 timmar, eller tills kycklingen är öm. Den säkra minimitemperaturen för kyckling är 160 F (71 C).
  3. Se Kötttemperaturdiagram och Säker Matlagningstips
  4. Smak och justera kryddor, efter behov.
  5. Strö med färskhackad persilja innan du serverar.

4 portioner

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1276
Totalt fett 74 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 1 235 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 135 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)