Crock Pot Pot Chicken Fricassee Med Creamy Sauce

Fricassee hänvisar till en matlagningsmetod där uppskuret kött är sautat och braised och serveras sedan i en sås. Denna kycklingfricassee är lätt att förbereda och laga i långsam spis, och den krämiga sås och grönsaker gör det till en hel måltid. Lägg till en sallad eller stärkelse om du vill, eller servera den i skålar med crusty bröd eller kex på sidan.

Boneless kycklingbröst används i detta recept, men gärna använda benfria kycklinglår istället. Lägg till några extra bitar kyckling för att servera sex.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk kycklingbrösten lätt med salt och nybakad svartpeppar; avsätta.
  2. Smält smöret i en mellanskål eller spishäll över medelvärme. Tillsätt vitlök och koka, rör om i 1 minut. Tillsätt mjölet och laga, rör om i 2 minuter längre.
  3. Tillsätt kycklingbuljongen och koka, omrör, tills den är tjock. Rör i timjan, dragonen och lövbladet.
  4. Sätt morotbitarna och lökarna i den långsamma ugnen och lägg sedan med kycklingbrösten. Stänk purjolök över kycklingen och häll sedan såsblandningen över allt.
  1. Täck och koka på låg i 5 till 7 timmar, eller högt i 2 1/2 till 3 timmar.
  2. Tillsätt ärterna, täck och fortsätt att laga mat på högt i ca 15 minuter.
  3. Med en skivad sked, överför kyckling och grönsaker till en serveringsfat.
  4. Torka såsen i en medium kastrull. Koka till en simmer. Om såsen är vattenig, koka den i några minuter för att minska något och koncentrera smakerna. Tillsätt hälften till såsen.
  5. Smak och justera kryddor. Servera kyckling och grönsaker med såsen.

Variation och tips

Om så önskas byt ut ungefär 1/4 till 1/3 kopp kycklingmäld med torrt vitt vin. Och om en tjockare sås önskas, blanda en annan matsked mjöl med lika mycket kallt vatten tills det är slät. Rör om denna blandning i såsen och koka, omrör, tills den är tjock.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1089
Totalt fett 62 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 317 mg
Natrium 845 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 6 g
Protein 95 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)