Serbian Vegetarian Fyllda Kål (Posna Sarma) Recept

Under serbisk-ortodoxa häck och advent är kött och mejeri strängt förbjudet. För kålälskare tillåter detta recept på grönsakspålad kål eller posna sarma (där posna betyder Lenten eller fasta) att njuta av en favoritmat medan de fortfarande följer kyrkans strängar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och sauté tills det är genomskinligt. Tillsätt morötter, selleri och paprika och koka i 5 minuter.
  2. Tillsätt ris, tomater, salt och peppar och låt sjuda i 5 minuter. Lägg åt sidan för att kyla och blanda i vitlök.
  3. Under tiden är ångkål tills löv är luddiga och dra lätt bort. Fortsätt att ta bort så många löv som möjligt.
  4. Med en paringkniv, ta bort tuffa revben från löv utan att skada löv. Reservera tuffare yttre löv men använd inte för rullande.
  1. Häll 2 matskedar vegetabilisk fyllning på varje blad, vik botten av kålbladet över fyllning, vika sedan sidor i mitten och rulla bort från dig själv för att omsluta helt. Upprepa tills fyllningen är borta.
  2. Värm ugnen till 350 F. Kasta kålkärnan och grovhacka eventuell kvarvarande kål som du har reserverat förutom de hårda yttre löven.
  3. Sprid hackad kål på botten av en stor gryta eller nederländsk ugn. Tillsätt surkålen. Skikt på kålrullarna, sömmarsidan neråt.
  4. Blanda tomatsås och soppa med tillräckligt med vatten för att göra likviditetskonsistensen. Häll över rullar tills blandningen är jämn med rullar men inte över toppen.
  5. Skal rullar med reserverade hårda yttre löv.
  6. Täck gryta och skaka 1 timme. Ta bort tuffa yttre löv och kassera. Låt sitta 20 till 30 minuter före servering. Frysar väl.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 467
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,512 mg
kolhydrater 104 g
Kostfiber 20 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)