Anglo Indian Mince Meat and Potato Cutlets

Koteletten, oavsett huvudingredienserna, är en maträtt som aldrig misslyckas med att imponera av sitt krispiga inbjudande utseende. I dessa lamm- eller nötköttskivor och potatisskärlar sammankopplade av min pappa och min svärmor kombinerar malet lamm eller nötkött och potatis tillsammans med en blandning av gröna och torra kryddor och visar en maträtt som släpper ut en skur av underbara smaker när biten i! Köttet och kryddorna, belagda med den krispiga, men mjuka konsistensen av de stekta potatiserna, kan skapa en aptit för även den motvilliga ätaren.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Effektiva kockar är alltid multi-uppgift så, medan vi lagar det malet köttet (som nedan) ska vi samtidigt ställa upp potatisen att koka.
 2. Tvätta noggrant och lägg sedan potatisarna i en djup kruka och täcka med tillräckligt med vatten så att det är minst en tum över potatiserna. Tillsätt en tesked salt till vattnet. Ställ upp på medium värme och koka tills du enkelt kan pierce potatis med en gaffel.
 3. Avlägsna och kyla. När du är kall, ta bort potatisskinnet och smörj det noggrant i en djupblandningskål.
 1. Att laga det malet köttet: I en stor skål kombineras köttfärs med en halv kopp vatten eller mjölk och avlägsna eventuell klumpighet genom att blanda bra med fingrarna.
 2. Tillsätt grönsak / canola / solrosolja eller ghee till en stor panna och sätt upp för att värma på medium till hög värme.
 3. Lägg nu till de hackade lökarna och steka till genomskinlig.
 4. Lägg till ingefära och vitlökspasta, de hackade gröna chili. Ge hela blandningen en snabb rörelse och minska omedelbart värmen till låg.
 5. Därefter tillsätt det kyliga pulvret, gurkmeja pulveret, garam masala pulveret och kumminpulvret och rör om i några minuter. Håll värmen på medium till låg.
 6. Tillsätt några matskedar vatten för att hålla blandningen brinnande eller sticka till pannan.
 7. Håll omrörningen tills oljan börjar separera från din masala-blandning. Nu tillsätt det malet köttet och följ med salt enligt smak. Rör om att blanda väl och håll flamma på medellång till låg.
 8. Täck pannan i ungefär två minuter och laga koka, upptäck sedan och laga, rör om tills allt vatten torkar bort. Avlägsna från värme och håll åt sidan.
 9. Att montera kakorna: När det kokta köttet har svalnat, lägg till brödsmulorna och mixa bra med fingrarna.
 10. Därefter tillsättes potatismos och blandas väl igen.
 11. När det är klart, dela upp blandningen för att bilda kakor / patties med en tjocklek av ca 3 "diameter med 1 cm.
 12. Värm nu grönsak / canola / solrosolja eller ghee i en grundpanna tills det är mycket hett och steket koteletter i satser om 2 till 3.
 13. Skaka skivorna i ca 2 minuter på varje sida på mediumflamma för att erhålla en ljusbrun skorpe.
 1. Ta bort skivor på en tallrik som är täckt med kökshandduk för att absorbera överskott av olja.
 2. För en äkta blå Anglo-indisk måltid servera du dessa lamm- eller nötköttkärnor och potatisskärlar tillsammans med Rasam och kokt ris. Alternativt kan du servera dem med nyframställda Parathas och skivad lök och tomater.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 587
Totalt fett 25 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 145 mg
Natrium 354 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)