Potatis och grön bönsallad

Ångade färska gröna bönor är ett gott tillskott till denna snyggt kryddade gräddfil och dillpotatisallad. För bästa smak, gör detta några timmar i förväg och slappna av tills serveringstiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt potatis i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp; minska värmen till medium låg, täck och koka i 12 till 15 minuter, eller tills potatis är gaffel-anbud. Töm och låt svalna helt.
  2. Överför de kylda potatisarna till en stor skål tillsammans med de ångade gröna bönorna, hackad lök, skivad selleri och vitlök. Lätt kasta för att blanda.
  3. Rör om 2/3 kopp majonnäs, njut, citronsaft, gräddfil, dill och salt och peppar för att smaka på. Om nödvändigt lägg till lite mer majonnäs.

* Ångade färska gröna bönor - Lägg tvättade och trimmade gröna bönor i en ångkorg. Lägg korgan i en panna med ca 1 till 2 tum vatten. Koka över medelhög värme, täck och koka i ca 5 till 7 minuter, eller tills de är mjuka som önskade. Om du använder frysta gröna bönor, följ paketets anvisningar till ånga eller mikrovågsugn.

Du kanske också gillar

Bakad potatisallad

Potatisallad med bacon

Röd, Vit och Blå Potatissallad

Klassisk potatisallad med röda skinnpotatis

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 180 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 7 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)