Vad är en Marcona Almond?

Marcona mandel är en typ av gourmetmandel från Spanien. De har importerats till USA i flera år, men deras popularitet ökar. Deras konsistens är närmare den av en macadamia-nöt, och de är rottnare och rikare än den vanligaste Kalifornienmandel. Dessa söta mandlar kan avnjutas på egen hand som en gourmetbehandling eller användas i något recept som kräver mandel. Nutritionellt är det minimal skillnad mellan den vanligare mandeln och de från Marcona, men smaken är en annan historia.

Vad är Marcona mandel?

De är en mängd söt mandel, och de är lite kortare och smidigare i utseende jämfört med de traditionella söta mandelarna som vanligtvis finns på marknaden. De är mycket populära i Medelhavsländerna, och de blir populärare i USA, deras nåde sträcker sig nu förbi epikuranska butiker till bulkförsäljare.

Vad smakar en Marcona-mandel som?

En Marcona mandel är mycket sötare, fuktigare och delikat mjuk än den klassiska söta sorten. Den har en delikat arom och smak som påminner om mandelkärnan som används i bakverk. Det är ingen hemlighet varför Marcona mandlar är att vinna fans över hela världen, från gourmands till kockar till mammor letar efter ett hälsosamt mellanmål för barnen.

Används för Marcona Almonds

Prova specialmöndelarna i tortor, sauterade i olja och strö över en sallad, serverad med vin och ost, eller hackad och tillsatt till bakverk och crepes.

Använd Marcona mandel i dessa läckra franska recept.

Hur man förvarar Marcona Almonds

Var noga med att köpa färska mandlar och förvara dem i en sluten behållare på en sval och torr plats. Den höga kvaliteten som gör Marcona-mandel så läckra, hög olje- och fuktinnehåll gör dem speciellt mottagliga för att bli rancid, så köp bara vad du kan använda vid paketets försäljningsdatum och lagra dem ordentligt.

Om de är lagrade korrekt har dessa muttrar vanligtvis en hållbarhet om några månader, men värme och fuktighet kan få dem att vända sig tidigare. De kan hållas i kylskåpet om du försöker förlänga hållbarheten.

Hur man berätta om dina Marcona-mandlar har blivit svaga

De flesta inser förmodligen inte att torra varor som nötter faktiskt har en hållbarhetstid. Nötter är höga i omättade oljor; Det är just den oljan som kan bli rancid när den utsätts för ljus och luft. En bitter eller sur smak eller lukt är ett tecken på att dina muttrar har vänt. Om dina nötter har mörkats i färg är det ett annat varningsskylt. Även om det är ganska sällsynt att nötter mögel, om de utsätts för fukt kan det hända att det också är utkik för det. När du köper mandlar, se till att du köper dem från en plats som har en hög produktomsättning för att du ska köpa de färskaste nötterna.