Hemlagad Mascarpone Ostrecept

Gör din egen färsk och krämig mascarponeost hemma på italienska sättet. Planera framåt eftersom detta recept behöver kylas minst 12 timmar före användning. Använd inom 1 vecka.

Vad du behöver

Hur man gör det

Se anteckningar nedan om ingredienser.

  1. Häll grädde i en Pyrex-kastrull och passa över en annan kruka, skapa en bagnomaria ( dubbelpanna ). Ta grädden till en temperatur av 180 grader F. Ta bort värmen från värmen. Rör om med en träsked i 30 sekunder och ta sedan bort Pyrex från bagnomaria och fortsätt omrörningen i 2 minuter. Tillsätt vinsyra.
  2. Linja en korg med HEAVY ostklaff och häll i grädden. Låt mascarpone stå i 12 timmar på en sval plats eller i kylskåpets nedre nivå. Klipp fyra 9-tums rutor av tung ostklaff. Öppna en på bordet.
  1. Med en stor sked överför 1/4 av mascarpone till mitten av torget. Vik en sida på toppen och vika sedan över den andra sidan och vika sedan över båda ändarna. Sätt packet med mascarpone, vikad sida ner, på en serveringsrätt. Förbered de resterande 3 rutorna på samma sätt. Kyl i minst 12 timmar innan du använder. Används inom en vecka.

Anmärkningar:

Den tunga krämen bör pastöriseras, men inte "ultrapasteuriserad". Ultrapasteuriserad har "av" smak på den och kan förstöra många rätter. Den pasteuriserade kan hittas i hälsokostaffärer, tillsammans med vinsyra.

Receptkälla: Giuliano Bugiallis klassiska tekniker av italiensk matlagning av Giuliano Bugialli (Fireside)
Reprinted with permission.