Frukost baka med grits, korv och ägg

Denna unika frukost gryta är gjord med en bas av kokta grits. Ägg, ost och korv eller bacon toppar griterna. Skivad skinka är en annan möjlighet, eller gör det köttfritt eller med en vegetarisk köttbyte. Det är en stor frukost i familjen stil eller brunch .

Receptet är överraskande lätt att göra med snabba gritsar. Bara släng det i ugnen och baka!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3). Smör en 8-tums rätter bakverk.
  2. I en stor stekpanna, brun korv , bryta upp med en spatel. Avlägsna överskott av fett; avsätta. Om du använder bacon, steka tills det är krispigt , dränera och smula.
  3. I en kastrull sätta saltvatten till koka och rör om i grits. Skydda, minska värmen till låg och fortsätt att laga mat i 5 minuter längre, omblandning ibland.
  4. Smält smör i en medellång kastrull eller saucier rör om mjöl och peppar. Koka, rör om i 2 minuter. Rör om i mjölken gradvis. Koka, omrör hela tiden tills den är tjock. Tillsätt ost, omrör tills blandad.
  1. Tillsätt dränerad korv eller bacon och hälften av ostsås till de kokta griterna.
  2. Sked blandningen i den tillagade bakfatet. Med baksidan av en stor serveringssked gör du fyra indragningar i grisarna. Bryt ett ägg i varje inryckning. Stänk lätt med salt och nybakad svartpeppar.
  3. Baka i ca 18 till 22 minuter, eller tills ägg är färdiga som önskat. Uppvärm resterande ostsås och drizzle över ägget eller servera på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 774
Totalt fett 52 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 352 mg
Natrium 2 237 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)