Mississippi Stekt Kyckling Recept

Vem behöver röra av en djupfrysare när du kan få smaklig kyckling från din ugn? Denna kyckling är belagd med lite smör och kryddat smulor, sedan bakas i en het ugn.

Använd en kombination av kycklingben och lår eller en uppskuren hel kyckling i receptet. Om du använder benfri kyckling blir baktiden kortare.

Stekt kyckling kunde inte vara lättare!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F.
  2. Lätt olja en stor, ytlig bakpanna eller spraya den med oljespray.
  3. Kombinera brödsmulorna, saltet, paprika och peppar. Borsta varje bit kyckling med vegetabilisk olja eller smält smör och rulla sedan i smula blandning.
  4. Ordna kycklingbitarna i den färdiga bakpannan, skinnsidan uppåt.
  5. Baka de belagda kycklingbitarna i den förvärmda ugnen i ca 35 till 45 minuter, eller tills kycklingen är öm och juicer löper klart.
  1. Enligt USDA-riktlinjerna måste kyckling kokas till den minsta säkra temperaturen på 165 F (eller över). Använd en tillförlitlig mattermometer eller snabbläs termometer för att kontrollera om doneness. Sätt termometern i den tjockaste delen av kycklingen, inte vidrör ben eller gristel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 475
Totalt fett 32 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 1,361 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)