Rostade gröna bönor

Rostade gröna bönor är snabba. lätt och gott. Om du redan har något i ugnen är de nästan arbetsfria, eftersom en hel del av ansträngningarna för att göra dem helt enkelt kommer ihåg att förvärma ugnen.

Som du kan föreställa dig, kan det här receptet enkelt fördubblas eller tredubblas, så länge som din bakplåt är tillräckligt stor - den delen är viktig: gröna bönor stekar bäst när de är i ett enda lager, med lite utrymme runt dem för att tillåta maximal browning.

Observera att dessa är ett utmärkt tillskott till en Thanksgiving-fest, och ta platsen för en grönbönsgryta om du vill nöja med tradition men inte ha en speciell förkärlek för grädden av soppbaserad aspekt av klassiken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm en ugn till 425F (om du har något annat att gå, vet att dessa kommer att steka upp vid vilken temperatur som helst i 350F, de tar bara längre tid och blir inte ganska snyggt brunade utan att bli torkade). När ugnen värmer, trimma de gröna bönorna. *
  2. Sätt de gröna bönorna i en stor skål, torka dem med olivoljan och kasta dem för att belägga bönorna noggrant.
  3. Lyft de gröna bönorna ur skålen (så att eventuell överskott av olja håller sig i botten av skålen, du vill ha dem belagda men inte droppa i olja) och sprida dem i ett skikt på ett bakplåt eller i en grunt bakpanna. Singelskiktet är viktigt eftersom det ger bönorna det utrymme de behöver för att bli ordentligt rostade i stället för att staplas ihop, vilket leder dem till att delvis ånga mer än rostad.
  1. Rast bönorna i ca 10 minuter. Medan bönorna stekt, skalla och hakiga vitlök, om du använder den. Ta bort pannan ur ugnen, skaka bönorna om lite, sprida dem tillbaka i ett enda lager och strö över vitlök och / eller citronskal , om du vill. Stek bönorna tills de börjar bruna på spetsarna, i ytterligare 2 eller 3 minuter. Om du vill ha bönorna mer brunade, var god att lämna dem i ugnen lite längre.
  2. Strö med salt till smak och servera varmt eller varmt. De är fortfarande bra närmare rumstemperaturen, vilket är bra att veta om du letar efter något att sätta på en buffé.

* Många gröna bönor i butiker och marknader idag är "stränglösa" sorter, vilket innebär att de inte har en särskilt fibrös strängliknande runda som rinner ner på sina sidor som är karakteristiska för äldre sorter som måste dras av. Hur man vet? Ta försiktigt bort halva stamänden och dra ner den på bönans sida. om en sträng blir dras av i processen måste du stränga dem. Om inte, fortsätt och snäpp eller klipp av stavändarna (eller båda ändarna, om det är så du rullar) som du vill.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 151
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 8 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)