Mejerifritt Vaniljglassrecept

Den här vaniljglassen är perfekt för att göra sundaes, glasssmörgåsar, rotflödor eller på egen hand för en frusen krämig behandling. Att blanda isen efter det att den är frusen är viktig eftersom det bryter upp iskristaller som bildar, så att du slutar med en krämig, inte krispig efterrätt. Detta par underbart med mjölkfri karamelsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda sojamjölkpulver, vatten och sojamjöl i en blandare tills den är väl blandad.

2. Kombinera sojamjölksblandningen med socker, vanilj och ättika i en liten kastrull över medium-låg värme. Omrör ständigt, koka tills blandningen är tjock och syrupig i konsistens. Häll blandningen i en 9 "x 5" metallpannpanna eller annan medelstor metall- eller aluminiumpanna. Placera pannan i frysen upptäckt i 1 timme.

3. Ta bort pannan från frysen och skrapa glassen i en mixer och blanda högt i 30 sekunder, eller tills blandningen är krämig. Placera blandningen tillbaka i pannan och tillbaka i frysen. Upprepa proceduren 3 gånger i 30-minutersintervaller, så att isen kan kyla i frysen som omfattas av 1 timme efter den senaste blandningen innan den serveras.

4. Servera iskallt, lägg till ditt val av påfyllningar om så önskas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 159
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 46 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)