Glutenfri New Orleans-Style Kyckling och Korv Gumbo Recept

Detta glutenfria kycklinggumbocept startar med en enkel, djup, mörk karamellfärgad glutenfri roux, som är en kombination av brunad olja och mjöl.

Veggies - allt från lök, selleri, paprika, vitlök och tomater - läggs till för att ge gumbo konsistens och smak. Okra är en underskrift av gumbo.

Övriga ingredienser är grundläggande, lätt att hitta och ekonomiska, men gumbo är en passionerad, kreativ maträtt. I stället för kyckling kan du använda räkor, ostron, krabba kött, hummer, kräftor, rostad fläsk, anka, gås eller till och med fasan.

En skål med gumbo är lika rik, genombruten i mysterium och komplex som Louisiana själv, där den härstammar. Att göra gumbo är en artful strävan och färger, aromer och smaker, som ett besök i New Orleans, är definitivt värt ansträngningen.

Uppdaterad juni 2016 av Stephanie Kirkos.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda oljan och mjölet i en tung lagerpotte över medelhög värme.
  2. Vispa kontinuerligt tills blandningen blir en djup karamellfärg. (Det finns inget magiskt att göra en roux . Stir ständigt och ta bort från värme så snart blandningen blir en djup karamellfärg.)
  3. Tillsätt hackad lök, selleri, paprika och gröna lök och återgå till medium värme. Rör tills grönsaker är ömma, ca 3 minuter. Avlägsna från värme.
  1. Sätt okragen i en separat tung stekpanna och rör om medelhög värme tills den inte är "ropig", cirka 15 minuter. (Repen är klara strängar av naturlig mucilage som gör okra ett utmärkt förtjockningsmedel.). Avlägsna från värme och reserv.
  2. Lägg till lager, korv, strimlad kyckling, tomater, reserverad okra, vitlök, salt, timjan, vikblad och cayennepeppar till kruken. Koka upp, minska till låg och sjuda i ca 30 minuter.
  3. För att servera, lägg 1/2 kopp kokt ris i skålar och tillsätt ångande gumbo över toppen. Garnera med persilja och några droppar Tabasco om så önskas.