Risotto Med Porcini Svamp

Svamp risotto är underbar, särskilt på hösten när porcini svampar är färska, men denna maträtt är utsökt när den också är gjord med torkade svampar. Om du inte hittar fräsch eller torkad porcini kan du använda andra köttiga doftande svampar (som chantereller / giroles eller moreller).

[Redigerad av Danette St. Onge den 3/19/2016]

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stek de torkade porcini svamparna i 1 kopp varmt vatten i 15 minuter.
  2. Samtidigt sauta löken i 2 matskedar smöret (eller 3 matskedar olivolja) över medium låg värme. När löken är lättbrunad, överför den till en tallrik med en skivad sked och rör om riset i smöret (eller oljan) i potten. Smörj riset i flera minuter tills det blir genomskinligt, ständigt omrör med en träsked för att undvika att sticka eller bränna.
  1. Återlämna löken till potten, rör i vinet och fortsätt omrörning tills alkoholens lukt har avdunstat, 1-2 minuter. Rör sedan in en första vätskeformad vätska (om du använder vanligt vatten, lägg till ca 3/4 tesked salt), och samtidigt som det absorberar, högg svampen och spänna vätskan som de blöt in genom en finmask, eftersom den kan innehålla sand.
  2. Lägg till de hackade svamparna och deras ansträngda blötläggningsvätska till riset, fortsätt sedan tillsätta vatten eller bröda en skänk åt gången, omblandning ibland. Så snart riset är al dente , stäng av värmen, rör i resterande 1/4 kopp smör, 1/2 kopp riven ost, grädden (om du använder den), lite mark peppar, persilja och fint salt för att smaka. Täck och låt sitta i 2 minuter.
  3. Servera varma, med resterande riven ost för att sprinkla på toppen.
  4. Detta skulle para bra med en ljusröd, till exempel en Sangiovese di Romagna eller en Valcalepio Rosso.