Hur man bygger din egen anpassade gas- eller kolgrill

Vad vill du ha i ditt utomhuskök?

Ett av de bästa sätten att spruce upp din bakgård och tillföra värde till ditt hem är med ett specialbyggt utomhuslagringsområde.

Du kanske tror att det här är svårt, men grilldelen är lätt, det är kapslingen för det som är utmanande. De flesta gasgrillar kan köpas endast i huvudet, vilket innebär att du inte får vagnen, bara grillens arbetsdelar. En kolgrill kan kräva inget mer än ett par matlagningsgrindar som du kan köpa från de flesta grillbutiker.

Det snabbaste sättet att kombinera ett eget grillområde är med en grillö . Dessa prefabricerade enheter kan tas in och sätta upp på en eftermiddag. Men de kan vara dyra och om du inte bor nära en tillverkare kan du få en betydande frakträkning. Om du har grundläggande DIY färdigheter kan du få exakt vad du vill genom att bygga det själv.

Vad vill du ha i en anpassad grill?

Bedöm precis vad du vill innan du börjar projektet. Gas eller kolgrill? Vilka bekvämligheter vill du ha, t.ex. skåp, handfat, kylskåp, rinnande vatten, el, naturgas och belysning?

Ange din budget

Gasgrillhuvuden överst i rostfritt stålgrillar är bara lite billigare än hela enheterna, vilket betyder att 4000 dollar inte är ett ovanligt pris. Du kan alltid bygga in ett billigare grillhuvud, men en vanlig tumregel är att grillhuvudet ska vara ungefär en halv till en tredjedel av priset för hela projektet. När du har lagt upp timmer, tegelstenar, cement, ledningar, diskbänkar, bänkskivor, skåp och vad som helst du vill bygga in i din grill, är ett $ 4 000 grillhuvud inte för extremt.

Platsöverväganden

Nu vill du leta efter en plats. En grill bör vara åtskild från befintliga strukturer. Det kan hända att du måste kontrollera med lokala myndigheter om brandkodsregler innan du sätter dig på plats. Du kan bygga ventiler och brandsäkra barriärer runt din grill om du behöver eller vill ha det närmare ditt hus eller annan struktur.

Som en allmän regel bör placeringen av din grill vara densamma som för en fristående grill. Inga träd, däck, överhäng eller andra brandfarliga saker borde ligga inom ramen för din grill. Ett bra sätt att testa ett utrymme för ditt grillområde är att ta några tomma lådor och bygga upp en grundläggande form där du vill att din grill ska vara. Detta låter dig titta över det innan du gräver några blommor.

Besök Hemförbättringsbutiken

När du väl har en bra bild av den riktning du vill gå in, gå vidare till din favoritvaruhandel. Många hårdvaruaffärer har planer och idéer tillgängliga gratis. Om de räknar kommer du att köpa material från dem, de kommer att gå ut ur det sättet för att hjälpa dig. En bok du kan kolla är Bygg Barbecues & Outdoor Kök. Det finns flera projektidéer och grundläggande byggnadsinformation i den här boken. Och jag hjälpte till att skriva det. Hur som helst, ett besök i hårdvaruaffären kan åtminstone vara en verklighetskontroll, så du kan komma tillbaka till planeringsstadiet när du kommer hem igen.

Gas Grill Överväganden

Om du föredrar en gasgrill du behöver är en stabil struktur av brännbart material med stålstöd för att montera grillen. Du vill lämna grillhuvudet så att det kan bytas ut eller tas om nödvändigt för reparation. Det ska inte finnas exponerat trä eller annat brandfarligt material intill eller direkt under grillhuvudet.

Du bör också ha ett tillgängligt utrymme under grillen. De flesta grillar, även de dyra kan släppa fett utifrån. Du måste ha ett sätt att fånga detta så att det inte läcker ut på däckytorna.

Gasgrillar kommer i propan och naturgas sorter. Om du gör en permanent monterad gasgrill kan du avstå från att byta propanflaskor till förmån för en naturgasgrill. Detta innebär att man kör en gasledning från ditt hus till dig grillplats. Gasledningen kan anslutas var som helst efter huvudregulatorn (mätaren) till platsen för ditt grillområde. Om du vill köra den här linjen själv måste du få ditt lokala gasverktyg att inspektera linjen innan du täcker upp den.

Kontakta ditt lokala gasbolag om gasledningsspecifikationer i ditt område eller hyr en certifierad entreprenör för att köra linjen för dig.

Om du väljer att använda återfyllningsbara propankar på din gasgrill behöver du en ventilerad plats för att lagra tanken. Propanktankar måste förvaras på ett säkert ställe som håller en temperatur under 125 F (50 C).

Den mest grundläggande konstruktionen du kan bygga för att hysa ett gasgrillhuvud kommer att vara ett block U-struktur, öppet på toppen och framsidan. Det måste också ha de nödvändiga monteringsstöden inuti för att hålla grillen ordentligt fast. När du har bestämt dig för ett grillhuvud bör du kontakta tillverkaren eller en distributör för att få exakta mätningar och specifikationer för montering av grillenheten. Detta ger dig startmätningarna för din grillstruktur. Nu, beroende på vilken typ av andra funktioner du planerar att lägga på, kan du nu mäta utåt för att få den slutliga formen och storleken.

När du har specifikationerna för grillhuvudet du vill installera måste du titta på utrymmet runt grillen. Du behöver gott om plats runt grillen till jobbet. Men du behöver också gott om utrymme för att komma bort från grillens värme. Planera på minst en fot av utrymme på vardera sidan av ditt grillhuvud så att du inte kämpar för värmen för att komma till diskbänken.

Du kommer antagligen vilja ha utrymme för att laga mat innan de slår grillen. Föreställ dig hur mycket utrymme du använder i ditt kök för dessa uppgifter och lägg till det utrymme nära grillen som ditt arbetsutrymme. Du vill ha en layout som inte bara fungerar men fungerar för dig av ditt egna grillområde.

Hänsyn till kolgolv

Charcoal grillar är bra för smak men kräver mer uppmärksamhet och förberedelse. Om du föredrar en kolgrill för ditt utomhuskök kommer du att sluta göra mer anpassning. Det finns inte mycket val för kolgrillinsatser. Du måste förlita dig på matlagningsgrindar som du kan köpa en av hyllan eller få någon att göra dem till dig. Ett metalltillverkningsföretag eller gjuteri ska kunna erbjuda dig skräddarsydda galler som passar dina specifikationer.

När du planerar en anpassad kolgrill måste du tänka på de funktioner som du kommer att få tillgång till. Till exempel vill du ha ett lock för rostmat? Vill du ha ett rotisserie? Om du ska få någon att bygga metallkomponenterna för din grill måste du ha grillen planerad innan du börjar planera höljet.

På den mest grundläggande nivån behöver du ett par metallgrindar för din kolgrill. Ett rost håller kolmen och den andra håller maten.

Du behöver också luftflöde. När det gäller träkolning är luftflödet väldigt viktigt. Luft måste kunna resa upp genom den brinnande kolen och ut över matristen. Det betyder tillräckligt med öppet utrymme för att få syre i elden. Du behöver också ett utrymme för att fånga fallande aska som är helt brandsäker. Du vill inte att brinnande embers faller på dina fötter eller på din uteplats.

Trägrillområdet måste fodras i eldstens. Dessa är samma typ av tegelstenar som du skulle använda i en eldstad. Eftersom eldstensarna kan bli mycket heta måste de sitta över toppen av ett annat lager av tegel eller block för att isolera det område där elden kommer att leva. Konstruktionen av tegelfodern ska också innehålla mounts eller ställningar för metallkomponenterna.

Ge metalldelarna lite tanke när du planerar din kolgrill. Du kanske vill ha en matlagning som kan justeras för att ge dig den extra matlagningskontrollen. En vevd justering skulle låta dig ändra nivån medan du lagar mat och ger dig möjlighet att sära nära flammen och stiga upp, bort från elden för att avsluta maten.

Om du vill använda ett rotisserie finns det många enheter på marknaden, du måste se till att du kan montera den ordentligt och att den är stabil nog för att spinna eventuell mat du kanske vill ha.

När det gäller metallkomponenterna måste du välja en metall som kommer att vara kvar. Gjutjärn är bra för matlagning men kommer att rosta om det inte är ordentligt skyddat och omhändertagen. Av detta skäl kommer ett lock eller lock att vara mycket fördelaktigt. När du tittar på inbyggda metalldelar, fråga om ett lock av rostfritt stål för att täcka grillplatsen.

En bra sak om en kolgrill är att du också kan använda den som en öppen spis om du designar den för att tjäna detta syfte. Genom att skapa en främre öppning till din kolgrill kan du låta din eld ge ljus och värme för utomhusfester och sammankomster. En sak att komma ihåg är dock att du måste kunna stänga detta utrymme för att skydda grillen från värmen.

Avsluta ditt utomhuskök

För de återstående delarna av ditt utomhuskök har du en mängd olika alternativ. Det mesta du kan lägga i ett inomhuskök kan sättas i ett utomhuskök. Om du vill gå hela nio meter kan du installera kylskåp, diskhoar, varmt och kallt vatten, skåp och även utomhus diskmaskiner är ett alternativ. Hur långt du vill gå är helt upp till dig. När du har några grundläggande idéer, prata med personerna i din hårdvaruaffär för att ta reda på tillgänglighet och kostnad. De flesta utomhusapparater kostar mer än deras inomhusekvivalenter.

Finishes och bänkskivor

Materialen du väljer för att klara ytorna på din anpassade grillhölje bör vara hållbara och matcha din landskapsarkitektur och husets exteriör. Detta steg gör att enheten passar din egendom och förstärker den ekonomiska uppgraderingen som en anpassad grill lägger till i ditt hus. Eftersom en grillhölje är byggd mycket som du skulle ha ett tillägg till ditt hus, kommer det mesta materialet att göra. Du kan även avsluta sidorna med träpaneler för att matcha ditt hus så länge de inte utsätts för värmen på din grill.

Du kan få skräddarsydda bänkskivor i en mängd olika material. Se till att allt material du väljer att det kommer att kunna tåla elementen. det här betyder extremiteter av temperatur som ingen köksdisk måste komma igång med. Se till att om du använder en av dessa typer av räknare, berättar du leverantörerna vad syftet är och finner ut vilka material som passar bäst. Samma sak gäller om du planerar att använda kakel- eller tegelmaterial för ytor. Alltid berätta för personen du köper den från vad den avsedda användningen är och se till att du har något skriftligt som säger att materialet kan hantera det.