Kandiserad eller Kristalliserad Blomman Recept

Kanderade blommor gör vackra dekorationer för efterrätter och kan ta upp till ett år. Det här jobbet tar lite tålamod. Det verkar gå fortare om du gör det med en vän. Följande recept kommer att täcka ett par blommor, men om du behöver mer blandar du upp den andra batchen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål, kombinera äggvita med vattnet och slå lätt med en gaffel eller liten visp tills den vita visar bara några bubblor. Placera sockret i en grundrätt.
  2. Håll en blomma eller kronblad i ena handen, doppa en pensel i äggvita med den andra och måla blomman försiktigt. Täck blomman eller kronbladet helt men inte överdrivet. Håll eller kronbladet över sockerrätten, strö forsiktig på sockret jämnt överallt på båda sidor. Placera blomman eller kronbladet på det vaxade pappret för att torka. Fortsätt med resten av blommorna.
  1. Låt blommorna torka helt; De borde vara fria från fukt. Detta kan ta 12 till 36 timmar, beroende på luftfuktighet. För att påskynda torkningen kan du placera de kanderade blommorna i en ugn med ett pilotljus över natten, eller i en ugn som är inställd på 150 grader till 200 grader F, med dörren ett par timmar.
  2. Förvara de torkade, kandiserade blommorna i lufttäta behållare tills de är klara att använda. De kommer att behålla så länge som ett år.

Anteckningar: Föreslagna blommor inkluderar äppel- eller plommonblommar, borageblommor, lilacloror, rosenblad, doftande pelargoner, violar, violer, Johnny-hopp-ups och petalblomningar.

Källa: Texas A & M Horticulture

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 25
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)