Gurka-Granatäpple Sallad Recept

Granatäpplen eller "granadas" på spanska är en gammal frukt som används före romerska tiderna. Faktum är att staden "Granada" är uppkallad efter granatäpplen! På gatorna i Granada finns granatäpple symboler överallt du går. Runt Medelhavet, som inkluderar Mellanöstern, granatäpplen är en populär frukt som ska ätas färsk eller kokad i gelé, sylt, efterrätter och såser. Detta recept är färgglatt och har en mycket festlig look, så vi gillar att servera den på Thanksgiving.

Obs: Mängden gurkor, granatäpplefrön och garbanzo bönor kan anpassas efter din smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala gurkorna och skär i små bitar. Ta bort fröna från granatäpplen. Granatäpplen är mycket lätta att fröna i vatten och det tar bara 5-10 minuter.
  2. Placera hackad gurka och granatäpplefrön i en medelstor serveringskål.
  3. Tappa garbanzo bönorna och lägg till skålen. Skala och finhacka de två vitlöksklyftorna och lägg i skål med grönsaker. Ta bort stammar från basilikablad och hökbasil. Lägg till skålen med grönsaker och blanda.
  1. Stänk rött vinäger över de hackade grönsakerna. Drizzle extra jungfruolja. Blanda noggrant. Använd i allmänhet 1 del ättika till 2 delar olja. Smak och justera ättika och olja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 190
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 101 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)