Potatisdumplings med fårens mjölkostrecept

Detta recept på potatisdumplings med fårmjölksost, helst Liptauer, är känt som dodol på ungerska eller strapacka i Ungerns norra del (Slovakien). Detta kallas också slovakiska bryndzové halušky .

Eftersom bacon-dryppningar används, är detta inte helt en Lenten eller vegetarisk maträtt. Men om olja används istället kan det bli en, speciellt om sautad kål eller surkål läggs till. Dessa dumplings kan serveras som huvudrätt eller sidovägg, och i en nypa kan getost ersättas med fårens mjölkost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en 4-korts vattenkanna plus 2 matskedar salt till koka.
  2. Blanda riven potatis med mjöl och 1/2 tsk salt. Med en sked, eller med fingrarna, riva av degen i valnötstorlekar och släpp dem i kokande vatten. Koka i 10 minuter.
  3. Ta bort dumplings med en slitssked och skölja dem med kallt vatten i en kolv. Låt tömma.
  4. Placera reserverade bacon dryppings i stekpanna tillsammans med dumplings och smulad ost. Koka försiktigt och rör om tills det är varmt. Servera omedelbart garnerad med smulad bacon och hackad persilja, om så önskas.
  1. Variation: Lägg till litet huvud av strimlad och sautad kål, eller 1/2 pund hackad, sautad surkål till dumplings.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 273 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)