Crispy Skillet Cookies

Det här gamla receptet för ingen bakkakor är en riktig vinnare. De smälta dagarnas rikedom och spannmålens skörhet är en fantastisk kontrast. Denna kaka är ett måste varje jul. Och det är bra för efterskolan också, tillsammans med den perfekta lunchlåda efterrätten. De är också bra för ett mellanmål med te på eftermiddagen.

Se bara till att du kokar blandningen av socker, datum och smör i fyra minuter, ständigt rörande. Detta är nödvändigt så att sockret löses och kakorna smälter smidigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smält smöret i en stor kastrull över låg värme. Ta bort pannan från värmen och tillsätt brunt socker och datum, blanda väl till kombinerat. Återställ grytan till värmen och koka blandningen, omrör hela tiden, i 4 minuter.

Lägg sedan till det slagna ägget och koka över låg värme, omrör hela tiden tills ingredienserna smälts samman. Du behöver verkligen röra hela tiden och med viss kraft så blandar ägget med sockerblandningen och krymper inte.

Men du vill att äggen ska laga grundligt av livsmedelssäkerhetsskäl . Lägg till vanilj och ris krispies; ta bort pannan från värmen. Rör tills tillsats.

Släpp blandningen med teskedsmjöl i pulveriserat socker och form till bollar. Låt kakorna svalna vid rumstemperatur i 20 minuter och rulla sedan i pulveriserat socker igen. Förvara kakorna, täckta, i kylskåpet upp till 3 dagar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 81
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)