Traditionell Grov Country Pâté

Grov Country Pate är en av de saker som fungerar sin magi i köket. Det är så perfekt för att fylla i luckor när en fullständig måltid inte krävs. maten måste vara någon annanstans än matsalen bordet (kanske en lunchlåda eller picknickkorg) eller när "vad kan jag göra som en start" -fråga stöter på dig.

Denna enkla men läckra traditionella pâté är ett sådant odjur, men ändå är det så lätt att göra, och varje gång du tar det från kylskåpet blir du så glad att du gjorde det. Allt som behövs vid sidan av är lite crusty bröd och kanske några inlagda lökar eller lite piccalilli.

Receptet kommer från kock Lionel Strub, kockpatronen i Clarendon i Hebden i Yorkshire Dales. Även om Lionel ursprungligen kommer från Alsace i Frankrike, har han bott i Yorkshire i över 25 år. Lionel är också Chef Tutor på Cooks Carlton School of Food. Chef Tutor på Cooks Carlton School of Food.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smält smöret i en tung mediumpanna på en medium värme. Tillsätt lök och sauté tills det är mjukt och genomskinligt men inte brunt, ca 8 minuter, se noga för att det inte brinner.

Kombinera slipat fläsk och hackad bacon i stor skål. Använd gaffel eller fingertoppar, blanda tills de är väl blandade.

Tillsätt sauterade lök, vitlök, salt, timjan, allspice, konjak och peppar till skål med fläskblandning och rör om tills det är införlivat.

Tillsätt ägg, omrör tills det är väl blandat.

Lina en 9x5x3-tums metallbrödspanna med baconskivor, arrangera åtta skivor över bredden på pannan och tre skivor på varje kort sida av pannan och överlappande pannan på alla sidor. Använd händerna lätt och jämnt på hälften av köttblandningen (ca 3 1/4 koppar) på botten av pannan ovanpå baconskivorna. Ordna skinka remsor över i ett lager. Topp med kvarvarande köttblandning.

Vik baconskivor över, täcka pâté. Täck pan med tät folie. Häll kokande vatten i bakpannan för att komma halvvägs uppåt på bakkanten. Baka pâté tills en termometer insatt genom folie i centrumregister 155 ° F, ca 2 timmar 15 minuter.

Ta bort brödpannan från bakpannan och överför den till rimmat bakplåt. Placera stekpanna eller 2 till 3 tunga burkar på toppen för att väga ner. Chill över natten. Går framåt kan göras fyra dagar framåt.