Polska Tre Kings Cake (Ciasto Trzech Króli) Recept

Den 6 januari serverades tre kongers fest - Trzech Króli (även kallad Epiphany och Twelfth Night) - en kungskaka serveras med ett mynt eller mandel bakat inuti. Den som får det är kung eller drottning för dagen och kommer att ha tur i det kommande året. I USA måste den lyckliga mannen ge King Cake till nästa fest eller nästa år.

Recept varierar efter region. Några serverar en fransk puffkaka med kakor med mandelpasta. Andra gynnar en svamptårta med mandelkrämfyllning, och andra njuter av en lätt fruktkaka, som i detta recept.

Visa denna större bild av polsk kungstårta.

Gör 1 (10-tums) Bundt kaka och 2 (6x4 tum) minsta bröd av Ciasto Trzech Króli

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 grader. Lätt täcka en 10-tums Bundt-pan och två (6x4-tums) mini loafpannor (för gifting!) Med matlagningsspray. Blanda frukt och nötter och kasta med 3/4 kopp mjöl för att hålla ingredienserna klumpa ihop i kaka smeten.
  2. I en stor skål eller stativ mixer, grädda tillsammans smör och konditori socker tills ljus och fluffigt. Lägg till ägg en åt gången och slå efter varje.
  3. Blanda ihop 4 koppar mjöl och bakpulver i en separat skål och tillsätt långsamt till smör-socker-äggblandningen och kombinera noggrant. Tillsätt vanilj och sprit eller juice, blanda brunn. Rör i fruktmuttsblandningen för hand tills den grundligt införlivas.
  1. Häll smet i beredda kokkärl. Sätt in ett steriliserat silvermynt eller mandel i sladden i smeten. Baka minisbröd 25 minuter till 35 minuter eller mer, och Bundt pan 45 minuter till 1 timme eller mer, eller tills tandpetestprovningarna är rena.
  2. Låt kakorna svalna på en trådhylla i 15 minuter innan du vrider på racket för att svalna helt. Kombinera glasyringredienser och häll över kylda kakor, låt det springa ner sidorna.
  3. Gör en papperskrona om så önskas och lägg den ovanpå kakan. Låt gästerna tjäna sig själva. Den som får myntet eller mandeln är kung eller drottning för dagen och bär kronan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 699
Totalt fett 28 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 116 mg
Natrium 432 mg
kolhydrater 111 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)