Vegan King Cake för Mardi Gras Recept

En Mardi Gras tradition, kungkakan serveras på fett tisdag som en del av festet, och en figur av en bebis eller alternativt en torkad bön är gömd i kakan. Den som får denna skiva är enligt traditionen lyckad under det kommande året.

De flesta King Cake recept innehåller mycket smör och ägg, men den här versionen använder kokosmjölk och mjölkfri sojamargarin , så alla har en chans till lycka!

Receptet tar flera steg, så var god att förbereda fyllningen och "strö" en dag i förväg för att underlätta förberedelserna för partiet.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en medelstor blandningsskål, kombinera jäst, varmt vatten och lönnsirap, blanda försiktigt tills jästen löser upp och bubblor börjar dyka upp på ytan. Sätt åt sidan tills det är skumt, ca 5 minuter.
 2. Under tiden, i skålen av en matberedare, kombinerar mjölet, saltet, muskot och socker. Tillsätt sojamargarin och bearbeta tills blandningen liknar fina smulor.
 3. Tillsätt denna blandning till jäst, tillsammans med äggbyterblandningen och kokosmjölken. Knä, tillsätt mjöl vid behov, tills mjuk deg bildas.
 1. Placera i en oljad skål, täckt, i 1 timme, eller tills degen fördubblats i storlek.
 2. Under tiden gör fyllningen. I en liten blandningsskål kombineras brunt socker, sojamargarin, hackad pekannötter och kanel tills de kombineras.
 3. Gör sprinklarna. Blanda i tre små skålar ungefär 1/2 kopp socker i vardera med bara några droppar önskad matfärgning. Blanda väl tills önskad färg uppnås. Avsätta.
 4. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt olja ett stort bakplåt eller rund pizzapanna.
 5. Rulla degen på en lättmjölkad yta till en stor rektangel om 1/8 "tjock.
 6. Med en mjölkad bänkskrapa eller skarp kniv skär dugen halvvägs. Skär varje remsor i trianglar, vardera ca 3 tum vid basen. (Tänk på en blixtlås eller ett zigzagmönster när du skär, växlar topparna av trianglar med baserna.)
 7. Med spetsarna på trianglarna pekade inåt, placera trianglarna i en cirkel på det färdiga arket, överlappar varandra och pressar kanterna för att täta.
 8. Placera en jämn mängd av påfyllningen på trianglarna och placera barnet eller torkat bön någonstans på påfyllningen.
 9. Vik ytorna på trianglarna över fyllningen, så att de når över fyllningen. Vik spetsarna över, tryck något för att fästa spetsarna på utsidan av ringen.
 10. Täck ringa lätt med en pappershandduk eller en ren handduk, och låt uppstå i 20 minuter mer.
 11. Borsta tårtan lätt med kokosmjölk eller sojamjölk.
 12. Baka i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter, eller tills det är guldbrunt.
 1. Låt kakan svalna helt på en trådkylare och överför sedan kakan till en serveringsplatta som är tillräckligt stor för att få överflödig isbildning.
 2. Förbered korkningen. I en medelstor blandningsskål, vispa ihop konditorens socker och salt.
 3. Tillsätt varmt vatten och rör om kraftigt, tills blandningen är en mycket tjock glasyr.
 4. Ladla blandningen över kakan i flera tillsatser, låt isningen springa ner sidorna.
 5. Medan glasyren fortfarande är lite varm, strö de beredda sprinklarna över kakan, alternerande delar av lila, grön och gul. Låt isningen härda helt innan det serveras.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 369
Totalt fett 11 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 272 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)