Grillad Broccoli Recept

Detta grillade broccolirecept är fullt av färsk, ljus smak och det är otroligt enkelt att förbereda! Jag gör denna grillade broccoli på en inomhus kontaktgrill, till exempel George Foreman Grill (jämför priser), men du kan säkert använda en grillpanna (jag rekommenderar en gjutjärnspanna) för detta recept. Du behöver bara förlänga tillagningstiden och vrid broccoli regelbundet under hela tillagningen så att den brons jämt. Du kan också prova detta på en utomhusgrill - se till att floretterna är tillräckligt stora så att de inte faller genom gräserna, eller använd en grindgrill för att hålla alla de små bitarna ovanpå grillen och varma i elden! Denna grillade broccoli parar bra med så många middagar, men vi älskar det mest med teriyaki kyckling och biffspett eller en enkel citron vitlök rostat kalkbröst och krämiga potatismos.

Missa inte: Vår favorit Vegetabiliska sidor

Enkelbränd asparges med sjalots och parmesan

De färskaste Sautéed Greens

Rostad Butternut Squash

Slivered Wedge Salad med kärnmjölk Dressing och Bacon

Japansk salladsdressing över kokta eller råa grönsaker

Grillad majs på spisen

Redigerad av Katie Workman.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera 3 matskedar olivolja i en stor mixskål. Tillsätt citronsaft, vitlökspulver och peppar. Vispa tills kombinerade.
  2. Lägg broccoli till marinaden, kasta med händerna för att belägga väl. Låt stå vid rumstemperatur i 15 till 20 minuter. Precis innan du lagar matar du den resterande matsked olivolja över broccoli, och kasta till kappa väl.
  3. Förvärm din inomhus kontaktgrill. Eller, om du använder en grillpanna, förvärmas över medelhög värme.
  1. Grilla broccoli tills det är ömt när det genomborras med en gaffel, ca 10 minuter, om du använder en kontaktgrill eller 15-20 minuter om du använder en gjutjärnspanna eller grill. Vänd det som det brinner så att alla sidor blir karamelliserade. Överför broccoli till en serveringsskål. Strö över det mesta av parmesanosten och krydda med salt till smak. Kasta, ge ett annat strö av parmesan på toppen och servera omedelbart.

Visste du?

Broccoli är medlem i kålfamiljen - och att stammarna (speciellt när de är skalade är lika ätbara som floretterna?

Ordet broccoli kommer från det italienska ordet broccolo , som översättar till "en blomkål av en kål". Förutom att grillas kan den ångas, rostad, sautad, stekad och äts också rå.

Broccoli är hög i vitamin C (30 mg per portion!) Och fiber, och innehåller näringsämnen som har identifierats som användbara för att undanröja cancer. Medan du kan koka broccoli har studier visat att detta minskar krabbbekämpningsegenskaperna.

Missa inte: Broccoli Recept Favoriter

Broccoli Au Gratin

Garlicky räkor och broccoli med Meyer citron

Bakade Buffalo Broccoli Bites

Broccoli och Cheddar Soppa

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 17 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 5 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)