Rökt pumpa

Detta är en metod för att röka och laga pumpor för användning i allt från soppa, pastapasta eller för att göra stora rökt pumpa pajer. Den bästa delen är att dessa pumpor kan rökas på nästan vilken typ av kolgrill eller rökare om du har en.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär pumpor i halva, uppifrån och nedåt. Insidorna kan spridas ut om du vill, men det är inte nödvändigt. Det är lättare att ta bort allt detta när pumporna är lagade. Förbered rökare av en två timmars rök vid en temperatur runt 250 grader F. (120 grader C.). Om du använder en kolgrill , bygga elden på ena sidan för indirekt grillning. Justera öppningarna för att hålla en temperatur runt 250 grader F. (120 grader C.).

Placera pumpahalvor på rökaren eller kolgrillen (bort från elden) och lägg till träbitar till elden. Denna process kommer att röka pumporna när de lagar mat och tar 1 till 2 timmar beroende på pumparnas storlek. Lägg till ytterligare rökträ efter behov. När du är klar (köttet i pumpan kommer att vara ömt och de kommer att börja kollapsa ner), ta bort från rökare eller grill och låt svalna. Pumpor kan överföras till ugnen för att avsluta matlagningen om du vill begränsa rökligheten. Ta bort frön och insidan om du inte redan har skal bort huden och grovskuret det återstående köttet. Pumpan ska ha en stark rökig lukt. Använd som önskat för soppor, såser eller fyllning av pumpa.