Låg Kalori Panini Recept

Se hur man gör läckra, låg kalori panini recept

Panini, eller den stora grillade italienska smörgåsen, har oändliga möjligheter när det gäller fyllningar och sorter. Vanligtvis, i panini recept, skulle du hitta en samling kött och grönsaker inslagna i lager av smält ost, allt pressas mellan två skivor med starkt bröd och grillad till perfektion. Du kanske undrar om en panini-smörgås passar in i din kalorifattig livsstil, och svaret är ja, så länge som några riktlinjer följs.

Använd Lean Meats

Först och främst, använd magert kött som kycklingbröst, magert nötkött eller magert skinka för din köttpåfyllning. Undvik mycket bearbetade kött som salami eller pepperoni som enkelt packar på fett och kalorier, liksom andra konstgjorda ingredienser och konserveringsmedel som inte är vänliga för en hälsosam kost. För det andra dra fördel av kalorier med lågt kaloriinnehåll, såsom svamp, lök eller tomater. Andra stora grönsaker fyllningar inkluderar grillad eller rostad paprika, aubergine och squash. Använd mycket grönsaker för extra fyllning.

Smältost

En panini skulle bara inte vara en panini utan smältosten, så lämna den inte i ett försök att spara på kalorier. Använd i stället en nedsatt fetthalt, som 2% mjölkskarp cheddar eller delskumma mozzarella som är naturligt lägre i kalorier än dess högre fetthaltiga motsvarigheter. Eller du kan bara välja en mycket smakad sort som gruyere eller asiago , och använd bara en liten mängd för att uppnå en riktig smakkaka.

Här är där godkvalitativa ingredienser verkligen kan göra skillnad i din matlagning när kvalitetskvoter kvantitet.

Gå ljus på smöret eller oljan

Slutligen tillåter inte extra kalorier att stapla upp när du går för att grilla din panini genom att smothering brödet med smör eller olja som många grillade smörgåsar är. En enkel lösning på detta är att använda en panini press med en non-stick yta där mycket liten eller ingen olja krävs för grillning.

Om du inte har panini-press, fungerar en enkel grillpanna eller till och med en stor stekpanna. Om du väljer det här alternativet, var noga med att använda en non-stick matlagningsspray i motsats till höjer med smör eller olja när du grillar din panini.