Lätt Chili Colorado Recept Med Nötkött

Det spanska ordet colorado betyder rött, en beskrivning som passar denna gryta som är gjord med ömt nötkött. Andra lämpliga ord kan komma ihåg när du smakar på resultatet av detta lätta recept, men: rik, smakfull och tillfredsställande. Betraktas som en favorit komfortmat i Sonora och Chihuahua (i norra Mexiko), uppskattar appreciering av chili colorado gränsen till sydöstra USA, där den ofta serveras med färska mjölstortillor .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera grillen i en stor kruka och täck den med vatten. Simmera det i 2 till 3 timmar tills det blir gaffelmjölk. (Du kan också göra det obevakat i en långkokare.)
  2. Förbered såsen medan nötköttet kockar *: Välj hela torkade chilier som ser färskt, inte skrumpade, utan tårar eller brutna bitar. Skölj av eventuellt damm eller smuts under kallt vatten. Torka chilierna torra, skära sedan toppen av varje och slita den ner i mitten. Skaka ut fröna, använd fingrarna eller en sked för att avlägsna envisa. Avlägsna överskridande vener som löper i en ljusare linje nedifrån.
  1. Värm en komal eller griddle över medium / hög värme och rosta de torkade chiliesna i 2 till 3 minuter, vrid dem ofta för att förhindra bränning. Lägg de rostade chilierna i en skål och täck dem med varmt vatten; låt dem suga i ca 30 minuter.
  2. Ta bort chili från vattnet och placera dem i en mixer med ca 1/4 kopp soppvätska, tomatpuré, vitlök, oregano och salt. puré tills mjuk.
  3. Ta biffen ur potten; dränera vattnet och kassera det eller ställ det åt sidan för ett annat syfte.
  4. Värm smöret eller oljan i kruken över medelhög värme. Skär eller dra nötköttet i bitar i bitar och stek dem kort i oljan. (Detta steg lägger till smak och textur, men du kan hoppa över den för en fetare version.)
  5. Tillsätt buljongen och den blandade chili-tomatblandningen i grytan och låt det sudda i ca 30 minuter tills smakerna smälter och grytan når önskad konsistens. (Vissa människor gillar en lös sås, medan andra föredrar att laga det längre och låt det tjockna.)
  6. Servera chili colorado med ångande varm mel tortillas och en garnering av hackad lök och hackad korianderblad.

Förvara kvarvarande chili colorado i en lufttät behållare i kylskåpet i tre dagar eller i frysen i upp till sex månader. använd den en annan dag som fyllning för burritos, enchiladas eller tortor.

* När du mästar denna sås, prova fläsk, kyckling, tofu eller ägg tillagade i chili colorado.

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 715
Totalt fett 31 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 234 mg
Natrium 4.330 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 83 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)