Perfekt Pitta brödrecept

Hur många gånger har du tagit ett köppaket köpt, har Pitta brutto från affärshyllan? Vi har alla på en eller annan gång, och de är naturligtvis bra när du har bråttom. Bita i en nybakad hemgjord pitta och du kommer kämpa för att gå tillbaka, oavsett hur upptagen du är.

De är inte svåra att göra och även om tiden kanske verkar länge, är det mesta av det som spenderas på den visade tiden, vilket gör att du har tid att göra andra saker.

Nackdelen, om det måste finnas en, är de inte så bra och jag rekommenderar att du gör batchar och fryser något du inte äter när de avfrostar snabbt och smakar gott.

Vad du behöver

Hur man gör det

Du kan göra detta bröd för hand eller använd en stativblandare.

Blanda det starka och vanliga mjölet tillsammans och sikta in i en stor blandningsskål, eller sätt mixern om den används. På ena sidan av skålen strö saltet och motsatt, jästen (lägg aldrig salt direkt på jäst av någon typ, eller du kommer att döda det).

Tillsätt oljan och 3/4 av vattnet och blanda noggrant för att bilda en våt, mjuk deg. lägg till mer vatten lite åt gången och bli inte förvånad om degen behöver mer.

Knippa doug h antingen med hand på en lättmjölkad arbetsyta eller i mixern i 5 - 6 minuter. Poppa degen tillbaka i skålen, täck och låt stå i 20 minuter.

Knadera igen i 5 minuter, täck och låt i 20 minuter. Upprepa en sista gång.

Dela degen lika i sex stycken (eller åtta om du vill ha mindre Pitta) och rulla in i en boll. Låt bollen täckas med en trasa medan du värmer ugnen.

Placera en baksten (om du har en) i mitten av ugnen eller ett tungt bakplåt. Värm ugnen till 230 ° C / 450 ° F / Gas 8 och låt i 15 minuter se till att stenen eller brickan och searing hot.

Rulla varje degboll i en oval ca 5 mm / ¼ tum tjock.

Öppna ugnsluckan och släpp snabbt brödet två åt gången på stenbrickan och baka i ett par minuter tills det någonsin börjar börja brinna. Ta ur ugnen och låt svalna medan du lagar ytterligare två. Upprepa.

Pitta är bäst att ätas varmt och på dagen är de gjorda. Om du inte äter dem omedelbart, täck och lagra dem i en lufttät tenn, men allvarligt, lämna inte dem för länge.

Pitta bröd är läckra serveras med en curry eller en chili. Använd dem fyllda för en picknick .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 176
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 859 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)