Peanut Sticky Rice

Precis som congee är den traditionella kinesiska frukosten, är det vanligt att börja med dagen med en skål med klibbigt ris i Vietnam. Detta recept på peanutklibbig ris består av jordnötter tillagade med sött klibbigt ris och kokosmjölk. Det innehåller alternativa matlagningsanvisningar för dem som vill ånga riset.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg råa jordnötter och lumpris i två separata kokkärl i minst tre timmar i varmt vatten, eller helst över natten, dränera sedan.
  2. I en kastrull täcka du jordnötter med vatten och koka. Smäll i 20 minuter.
  3. Använd en nonstick-kastrull, kombinera kokta jordnötter, ris, vatten, kokosmjölk, salt och olja och koka. Slå omedelbart ner värmen och rör omedelbart. Täck noga.
  4. Vrid värmen till mycket låg och koka tills allt vatten är absorberat - ca 20 minuter. Före servering, fluffa ris med ätpinnar eller en gaffel.
  1. Om du använder en ångbåt, släppa bort vatten. Kombinera kokta jordnötter, ris, jordnötter, kokosmjölk, salt och olja. Steam 20 minuter över kokande vatten.
  2. Garnera med strimlad kokosnöt. Om du vill lägger du till krossade jordnötter, sesamfrön, lite salt och / eller socker efter smak. Denna maträtt kan serveras av sig själv eller med en entree.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 318
Totalt fett 26 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 30 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)