Pan Seared Kammusslor Med Spicy Löksås Recept

Kammusslor, som andra skaldjur, är en häftklammer i japansk mat och ingår ofta i dagliga måltider. Medan den vanligaste skaldjur är fisk, är denna maträtt med pan seared kammusslor ett utmärkt tillskott till någon japansk måltid .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör den kryddiga löksås och sätt åt sidan.
  2. I en medium gjutjärnspanna värm olivolja över medelhög värme. Om du letar efter en lite rik smak lägger du till ett litet lager av osaltat smör till olivoljan.
  3. När oljan är het, lägg till kammusslor. Om kammusslorna är på lilla sidan, seara dem i ca två minuter tills de är brunade. Vänd inte kammusslorna tills den första sidan är brunad. Så mycket som möjligt, försök och lämna kamskjällen på egen hand för de två minuterna.
  1. Efter att kammusslorna har vändats över, bruna dem i ytterligare två minuter. För större kammusslor kan det ta tre till fyra minuter istället. Observera att om kammusslorna är sashimi-grade kanske du föredrar att sära utsidan och lämna insidan sällsynt.
  2. Placera de seared kammusslorna på en liten aptitretare tallrik och drizzle den kryddiga löksås över kammusslorna.
  3. Servera omedelbart.

Ytterligare information:

Sashimi-kammusslor är bäst för denna aptitretare eftersom kammusslorna kan panas ut på utsidan, men centret är säkert att ätas sällsynt. De kontrasterande texturerna av mjukt interiör och skarpt yttre lägger bara till den övergripande läckerheten av aptitretaren. Kammusslor seared i extra jungfruolja, men för en rikare smak, försök att tillsätta osaltat smör till olivoljan och searing sedan kammusslorna.

När det gäller den spicy japanska löksåsen, försök att göra det i förväg, och använd det på mer än bara dessa kammusslor. Såsen är lätt att förbereda och kan tillverkas på relativt kort tid. Det är en blandning av sauterade söta lökar, sojasås, skull , chili vitlökpasta och ostronsås. En hint av socker balanserar saltet från sojasås och oststersås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 300
Totalt fett 26 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 359 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)