Sågverk Gravy

Uttrycket "sågverkssås" kommer förmodligen från tidigt logglägermat. Kycklingen kan göras med bacon och bacon dryppings. Denna version är en korvsås, en frukosttradition i söder. Kycklingen är tjock och krämig med bitar av frukostkorv.

Servera såsen med delade och smörda kex eller krämiga grits.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tung stekpanna över medelvärme, laga korven, bryta upp och rör om tills det inte längre är rosa. Ta bort korven med en skivad sked och lägg åt sidan.
  2. Lämna 3 matskedar droppings i stekpannan. Om det inte finns 3 matskedar kvar, lägg till lite smör, förkortning eller bacon dryppings för att göra 3 matskedar.
  3. Placera skillnaden över medelhög värme och strö 3 msk mjöl över dropparna. Koka, steka ständigt tills roux är lättbrunad. Lägg gradvis 1 kopp mjölk eller ljuskräm. Smak och krydda med salt och peppar och fortsätt omrörning tills såsen har förtjockats. Lägg till mer mjölk eller grädde, för att nå önskad konsistens.
  1. Lägg till korv på såsen, om så önskas.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 528
Totalt fett 45 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 125 mg
Natrium 923 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)