Pavlova

Pavlova är en elegant efterrätt som heter Bella Pavlova. Meringue basen ska likna den fluffiga tutu som ballerinas bär. Det är enkelt och gott. Du kan toppa pavlova med allt du vill ha, inklusive karamellislagning, krossade godisstänger, bananer, kokt fruktkomposit eller chokladkullar, men denna eleganta efterrätt är perfekt för att visa sommarfrukter. Läs hur man gör Meringues innan du börjar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 275 °. Rita en 8-tums cirkel på pergamentpapper. Vrid papperet över och placera det på ett stort kakan.

Placera äggvita i en stor skål. Låt stå vid rumstemperatur i 30 minuter. Börja sedan slå på äggvita med medelhastighet. När äggvitorna är friska, öka hastigheten till hög och börja gradvis tillsätta sockret. Fortsätt slå tills äggvitorna är glänsande och styva.

Knippa en bit av marängen mellan fingrarna. Du borde inte känna några sorters korn. Om du gör det, fortsätt slå i några minuter. Vik sedan i ättika, 1 tsk vanilj och majsstärkelse.

Placera marängen i cirkeln på pergamentpapperet. Sprid för att bilda en tjock jämn skiva. Placera i ugnen och baka i 55-65 minuter. Meringue bör vara blek elfenben i färg. Om det finns sprickor i marängen, är det bra - mer utrymme för piskad kräm!

Stäng av ugnen, öppna luckan lite och låt svalna i 1 timme.

Avlägsna från ugnen och flytta marängen, fortfarande på pergamentpapperet, till en trådhylla. Kyl helt och kör sedan försiktigt en stor spatel under marängen och lossa den från papperet. Du kan göra detta i förväg och lagra, tätt täckt, vid rumstemperatur upp till 2 dagar.

När du är redo att servera, kombinera grädde, pulveriserat socker och 1 tesked vanilj i en medium skål. Slå tills grädden är styv och förtjockad.

Häll grädden över pavlova och toppa med bären. Skär in kilar för att tjäna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 1 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 42 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)