Pasta i Bolognese kötsås med Ossobuco (kalvkött)

Detta är en variation på en klassisk sugo alla bolonese med tillsats av kalvkött, eller ossobuco . Såsen får en härlig satinig konsistens från smärtan i benen, medan skinkorna får stor nytta av de örter som används för att krydda såsen.

Koka upp pastavatten och förbered lite spenat medan såsen lagar mat och du får en perfekt två-rätters vintermåltid i italiensk stil.

Vad du behöver

Hur man gör det

Börja med att mjölka axlarna och grädda dem över en medium värme i en stekpanna med en non-stick yta. Ytterligare fett är inte nödvändigt.

Vänd Shanks till Brown sina andra sidor
När axlarna har brunat på ena sidan, vrid dem till att bruna den andra. Minska värmen lite och fortsätt att laga dem, vrid dem ibland medan du förbereder såsen.

Gör din Soffritto
En soffritto är den finhackade blandningen av örter som smakar en italiensk maträtt - i detta fall morot, selleri, lök och persilja.

Purister använder en mezzaluna, en halvmåneformad kniv och ett skärbräda, men du kan också använda en kockkniv eller en matprocessor.

( Illustrerade steg-för-steg-instruktioner för att göra Soffritto)

Hacka inte soffritto för fint - om det är för finhackat kommer såsens konsistens att drabbas.

Värm olivoljan i en bred, djup kruka (helst en stor nog för att skaften ska ligga platt i ett skikt) och sautera soffritto över medium värme, rör om den med en träsked tills lökan blir genomskinlig, ca 6 -8 minuter. Tillsätt markbiffen och fortsätt tillagning och rör om tills den är brunad. Tips: För en lättare sås kan du minska oljan till 2 matskedar och lägg till 1/2 kopp varmt vatten istället.

Lägg till lite vin

När markköttet har brunat, lägg till vinet. Efter tillsats fortsätter den att laga mat, omröring ibland, i 1 minut.

Lägg sedan till tomatpastaen

Tomatpasta ger smak och fungerar också som ett förtjockningsmedel. Efter tillsättning av tomatpastaen, tillsätt 2 koppar kokande vatten och rör om det varsamt tills såsen är väl blandad.

Lägg Shanks till potten

Nu ska shanksna ha lagat i ca 1/2 timme, och kommer att vara snyggt brunade, medan en hel del fett kommer att ha gjorts av dem. Tillsätt dem i grytan med tomatsåsen och låt pannan dricka bakom.

Delvis täck, vrid värmen ner och simma allt i minst 2 timmar. Ju längre du lagar såsen, desto mer ömma skakarna är det, så gärna öka tillagningstiden, tillsätt lite mer varmt vatten om såsen blir för torr.

Omkring 20 minuter innan du serverar tid, sätt en stor kruka med vatten för att koka för pastan.

Medan pastakokarna, överför shankarna och lite av såsen till en tallrik och håll dem varma. Du kommer att ha några koppar kötsås kvar i kruken, och det här är mer än vad du behöver för att såsa pastaen. Eventuell kvarvarande sås kan kylas eller frysas för senare användning.

När pastan är klar, överför den till grytan med den återstående såsen och kasta till påsen jämnt.

Servera omedelbart i grunt skålar med färskt riven Parmigiano att strö på toppen.

Ossobuco shanksna kan serveras som en andra kurs, tillsammans med lite mer köttsås och en rätter av sautad spenat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 995
Totalt fett 42 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 215 mg
Natrium 277 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 6 g
Protein 80 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)