Rostade hönor med potatis och morötter

Även om Cornish-hönor kan verka som en fin måltid är det väldigt enkelt att förbereda. Cornish höns (även känd som poussin eller rock Cornish henna) är egentligen bara en hybrid kyckling-en broiler kyckling och inte en spel fågel. Namnet är också vilseledande genom att det kan vara man eller kvinna, så det är inte riktigt en höna alls.

Det här receptet på Cornish-hönor är enkelt fördubblat för en familj. Tym och gräslök kallas för detta recept, men gärna använda din favoritkombination av färska eller torkade örter. Du kan steka hönsen i en stor stor stekpanna eller rostpanna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F.
  2. Smält smör med olivolja i en stor, tung stekpanna över låg värme. Tillsätt den malet vitlök och örter. Ta bort ca 1 1/2 till 2 matskedar av blandningen och lägg åt sidan.
  3. Lägg lökskivorna, potatiserna och morötterna till stekpannan. Strö med salt och peppar. Kasta bra att belägga grönsakerna med smör, olja och örter; koka, omrör, i ca 2 minuter.
  4. Stänk kaviteterna i spelhönorna med salt och peppar.
  1. Gnugga den reserverade örtblandningen över hönsna. Om så önskas, sätt bitar av citron och lök och några örtkvistar i håligheterna.
  2. Om stekpannan inte är ugnssäker, flytta grönsaksmixen till en bageri eller pan.
  3. Ordna hönsna på grönsakerna och sätt i ugnen. Rosta i ca 1 timme och 15 minuter, eller tills hönsna registrerar minst 165 F i den mjukaste delen av låret, inte vidrör ben.
  4. Om hönorna brinner för snabbt, täcka loss med folie nära slutet av tillagningstiden. Om de inte brinner tillräckligt, sätt på pannan i 2 till 3 minuter innan du tar ut dem ur ugnen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 918
Totalt fett 41 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 373 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 10 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)