Ooey Gooey Smörkaka Recept

Ooey Gooey Butter Cake är en av de kakor du kan se mycket på potlucks och fester. Det är väldigt enkelt att göra och är extremt rik.

Smörkaka är bakad med basiska ingredienser: smör, socker, ägg, mjöl och lövmedel som bakpulver eller natron. Det anses vara en av de typiska kakorna i amerikansk bakning.

Smörkakor tillverkas traditionellt med hjälp av en krämeringsmetod, där smör och socker först slås till fluffigt för att införa luft i smöret. Ägg läggs därefter gradvis, följt av alternerande delar av våta och torra ingredienser. Smörkakor är vanligtvis rika och fuktiga när de lagras vid rumstemperatur, men de tenderar att stelna, torka ut och förlora smak när de kyls.

Gooey smörkaka har sitt ursprung i St. Louis under 1930-talet. Som berättelsen går, gjordes kakan först av en olycka av en St. Louis-området bakare som försökte göra en vanlig kaksmjöl men omkastade proportionerna smör och mjöl.

Gooey smör kaka är vanligtvis ungefär en tum lång och ofta dammad med socker. Medan den är söt och rik, är den något fast och kan skäras i bitar som en brownie. Gooey smörkaka serveras ofta som en typ av kaffekaka - inte som en formell dessertkaka.

St. Louis Convention & Visitors Commission lyfter fram en plats på sin webbplats som heter Gooey Louie - The Place for Gooey Butter Cakes. "Kom och smaka på tårtan som är unik för St. Louis. Voted Best Gooey Butter Cake av St. Louisans sju år i rad: 2009-2015. Alla smaker bakades dagligen från början i små satser."

Detta Ooey Gooey Butter Cake recept kräver en hel halv kopp smör. Det, i kombination med 8 ounces gräddeost, gör dessa särskilt rika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F. Lätt smörj 9x13 bakpanna.
  2. Kombinera tårtblandningen och smör med konditorivaror tills det är smutsigt. Rör om i 2 ägg.
  3. Pressa blandningen i beredd pan. Med en elektrisk mixer, slå gräddeost. Gradvis tillsätt pulveriserat socker . När du kombinerat tillsätt vanilj. Rör omhänder i hackade nötter.
  4. Sprid på obakad skorpa. Baka i 35 till 40 minuter.
  5. Kyl helt i pannan på trådstället.
  6. Skär Ooey Gooey Butter Cake i bitar.