Gör denna enkla vita mandelbarksocka med bara två ingredienser

Mandelbark är den perfekta konfekten att göra när du vill ha ett enkelt godis att njuta av dig själv eller ge som gåvor. Choklad - i detta fall, vit choklad - smält och kombinerad med rostade mandlar . Blandningen sprids sedan på ett bakplåt och kyles tills det är fast. Sedan bara bryta upp barken i lika stora bitar och njut av. Mandelbark är ett bra godis för semestern, och säkerligen att du ska glädja dina vänner och familj!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Sprid mandel i ett enda lager på ett kakan. Baka vid 350 F i 10 till 12 minuter, rör om ibland tills tills det är skönt brun. Lägg åt sidan för att kyla.
  3. Värm choklad över låg värme i en dubbel panna eller mikrovågsugn tills smält. Överhett inte.
  4. Rör rostade mandlar i smält choklad.
  5. Sprid blandningen på ett vaxat pappersfodrat bakplåt. Kyl till fast.
  6. Bryta in i lika stora bitar. Förvara på en kall och torr plats.

Choklad Smältning Tips

Även om vit choklad inte är en choklad eftersom den inte innehåller chokladfasta ämnen, brukar vi använda den på samma sätt som mjölk och mörka choklad . Men vit choklad har en mycket annorlunda smink och en lägre brännpunkt än mörkare choklad, vilket gör det svårare att smälta än mjölk och mörka choklad. Vita chokladens brännpunkt är 110 F medan den mörkare chokladbrännskadorna brinner vid ca 115 F. Det kan inte tyckas som ett stort delta, men dessa fem grader är skillnaden mellan mjuk, smält choklad och en solid, bruten massa. Och när det överkassar, finns det ingen räddning.

Det är därför viktigt att smälta vit choklad mycket noggrant. Att använda en dubbelpanna är den mest tillförlitliga metoden, men du kan använda en mikrovågsugn om du gör det i steg. Om du följer dubbelkedjemetoden, se till att vattnet i bottenplattan är bara en simmer och inte kokar. Var också uppmärksam på att vatten inte rör på botten av den övre skålen eller kan komma in i chokladet (detta kommer att orsaka choklad att gripa). Ta bort toppskålen när det fortfarande finns några chunkar choklad och rör om att blanda dem.

Om mikrovågsugn, sätt på 50 procent effekt och laga i 30 sekunders intervall, omrör efter varje. Ta bort skålen från mikrovågsugnen innan all choklad smälts och rör om för att sluta - resten kommer att smälta resterande bitar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 9 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 17 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)