Lätt hemlagad frukostkaka Recept

Gör ett nytt hemlagat parti av snabba och lätta kex till frukost eller för att gå med några potatismos och sås till middag. Om du behöver veta hur man gör snabbt och enkelt fläckiga hemlagade kex, prova det här enkla kexreceptet, som inte är annat än mjöl, bakpulver, förkortning, mjölk och lite salt. När du gör hemlagade kex vill du vara försiktig så att du inte övermixar degen, och du vill också försäkra dig om att du inte bryter det också; det är ok (önskat, faktiskt!) för att det fortfarande ska finnas några

Detta hemlagade frukost kex recept är artighet av Wheat Foods Council.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, värm ugnen till 450 grader.
  2. I en stor skål röra ihop mjölet, bakpulveret och saltet. Skär i förkortningen tills blandningen liknar grova smulor.
  3. Gör en brunn i den torra blandningen och lägg i mjölken på en gång. Rör ihop med en gaffel tills degen klibbar ihop. Du vill att den fortfarande ska vara lite klumpig; Detta kommer att hjälpa dina kex vara helt lätta och fläckiga och skapa de härliga och luftiga lagren när du bakar.
  1. Lätt mjöl en arbetsyta på köksbordet och sedan försiktigt knäda din kexdeig på denna lättmjölkade yta bara för 10 till 12 slag.
  2. Därefter rullar du eller klappar degen till ca 1/2 tum tjocklek.
  3. Skär degen med 2 1/2 tums kexskärare; doppa skäret i mjöl mellan varje snitt. Om du inte har en kexskärare kan du också använda en kniv eller till och med köksskjuv om du har dem.
  4. Placera varje bit av skuren deg på ett ogreppat bakplåt.
  5. Placera det obehandlade bakplåten i den förvärmda ugnen och baka tills kakorna är ljust guldbruna på toppen, ca 12 minuter.

Kalorier per portion: 161
Näringsinformation: En kex ger ungefär: 161 kalorier, 3 g protein, 20 g kolhydrater, 1 g fiber, 8 g fett (2 g mättat), 1 mg kolesterol, 33 mcg folat, 1 mg järn, 290 mg natrium.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 307 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)