Vad är Carpaccio?

Carpaccio (uttalad "Car-PAH-Chee-Oh") är en traditionell italiensk aptitretare bestående av rå köttskivor, skivad i papper, torkad med olivolja och citronsaft och färdig med kapris och lök.

I nutida köket kan carpaccio referera till något tunt skivat rå kött eller fisk, som tonfisk, serveras på detta sätt. Till och med tjocka skivade grönsaker eller frukter serveras ibland som carpaccio. Intressant är carpaccio uppkallad efter en italiensk målare som var känd för att använda ljusrött i hans verk, vilket framkallar det röda rött av det rötna nötköttet.

Hur man gör Carpaccio

Det finns ett par sätt att göra carpaccio. För nötkött, som är den vanliga typen, börja med en nötköttfilé eller nötkött. Var noga med att få den högsta kvaliteten på kött som finns i din lokala butik och du kan informera din slaktare om skuren är för carpaccio. Beef carpaccio är en delikatess du kan njuta av hemma med dessa enkla steg:

Beef carpaccio serveras vanligtvis med kapris , lök, olivolja och citronsaft, tillsammans med eventuellt lite rakad parmesanost och hackad persilja.

Observera att vissa recept kommer att kräva att köttet ska pundas tunt, vilket är ett annat sätt att göra det, speciellt med en mindre köttskära, men den föredragna tekniken är att använda en bra skära av nötkött och skära den tunt.

Variationer på carpaccio

Medan nötkött är det klassiska carpaccioproteinet finns det många sätt att bli kreativ med andra typer av carpaccio-rätter. Några idéer är: