Pickled Ginger Recept att gå med Sushi eller Sashimi

Det här lättillgängliga receptet på inlagd ingefära ger en smaklig smak som smakar som gari du serveras med din sushi eller sashimi i restauranger. Om du är van vid de rosa färgade kommersiella sakerna, notera att det här kommer att ha en ljus smörig färg.

Om du gillar att göra (och äta!) Sushi och sashimi, ersätt den burken med kommersiell syltad ingefära med denna hemlagade version. Det kommer att smaka lika bra, och du hoppar över maten och andra tvivelaktiga ingredienser i den köpta versionen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala gingerrotet. Jag tycker det är lättare att göra med en skarp paringkniv än med en grönsaksskalare. Det bidrar också till att först skära knobrototen i sektioner så att du kan få på alla sidor av varje del av roten.
  2. Skiv den skalade gingerroten supertunna. För den här delen använder jag en grönsaksskalare. För att emulera den betade ingefära som serveras på sushi-restauranger, och för att få den bästa konsistensen, skära inte över kärnan på roten (den kortaste korsningen). I stället jobbar längs längs enskilda sektioner, med sikte på 1 till 2 tum långa, transparenta tunna skivor.
  1. Gnid saltet och skivad ingefära tillsammans med dina rena händer. Ge det verkligen en bra massage. Låt den saltade ingefära sitta i en skål, täckt, i 6 timmar eller över natten (några extra timmar kommer inte att skada) i kylskåpet.
  2. Skölj ingefärret under kallt vatten för att avlägsna överskott av salt.
  3. Återigen med rena händer, pressa ingefäraen hårt för att släppa det mesta av vätskan. Kassera vätskan. Packa ingefärningen i en renhet (det är inte nödvändigt att sterilisera burken för detta recept) 1/2-pintburkburk.
  4. Sätt risvinäger, vatten och socker eller honung i en liten, icke-reaktiv kruka. Rör om medelhög värme tills sockret är helt upplöst. Lyft upp värmen och låt blandningen koka. Så fort som det gör, stäng av värmen.
  5. Häll flytande saltlösning över ingefära. Använd baksidan av en sked för att trycka ut några luftbubblor och se till att ingefära är helt nedsänkt i saltlake.
  6. Täck noggrant och förvara i kylskåp i upp till 6 månader. För längre förvaring vid rumstemperatur, bearbeta i ett kokande vattenbad i 10 minuter (justera tiden för höghöjd konservering ).

Oavsett om du lagrar din betade sushi ingefära i kylskåpet eller kan du inte äta den i minst en vecka efter att du har gjort det så att smakerna har tid att kombinera och mjuka. Om du äter det tidigare än så kommer smaken vara hård.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 9
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)