Mormors kanel-socker kuchen (mejeri)

"Kuchen", förklarar Giora Shimoni, "betyder tårta på tyska, och refererar till en mängd olika kakor." Det här exemplet från Anna Ballin, som delar sin mormors recept, är en gräddfilmakaka med en kanelsockerswirl och topping. Ballin säger: "Min mamma har traditionellt bakat denna tårta för Shavuots semester, men mina vänner och vänner gillar det så mycket att jag gör det hela året. Om du letar efter en utmärkt kaffekaka med mjölk och du inte vill räkna kalorier, då är det kakan att baka! "

Recepttestnoteringar och tips:

När först testades, fungerade det här receptet inte riktigt - de ursprungliga anvisningarna krävde att baka i en stor loafpanna i 30 minuter vilket gav en överflödig, undertonad tårta. Topping / virvel var också problematisk; det krävde 1 1/3 koppar socker, 2 matskedar kanel och 5 matskedar smör , mängder som separerade kakan i lager istället för att baka in i den. Hade något gått vilse i översättningen från metriska till kejserliga åtgärder, eller var det ett typsnitt eller två som orsakade problem? Så vi har tweaked receptet något, samtidigt som vi försöker hålla sig sanna mot originalet. Om du vill prova de ursprungliga kvantiteterna för kanelsockerblandningen, försök att alternera den med 3 lager kakadebit istället för två , och använd definitivt en stor rörpanna .

Kakmjöl anges i originalreceptet, och det är ett måste. När det testades med allmjölksmjöl, som innehåller mer gluten än kakemjöl, hade kuchen en obehagligt tät, smidig textur. Om du inte har kakemjöl, kan du använda 3 1/4 koppar allmjölksmjöl och 1/4 kopp plus 1 msk majsstärkelse istället .

En stor rörpanna med avtagbar botten gör det möjligt för smeten tillräckligt med utrymme att stiga utan att överfylla. På grund av den stora mängden smör i receptet, är det en bra idé att sätta på pannans botten med folie eller att placera pannan över ett rimmat bakplåt för att fånga några smörjiga droppar som kan komma undan botten.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 375 ° Fahrenheit (190 ° C). Smörj och mjöl en stor rörpanna. I en liten skål, kombinera kanel och socker. Placera smält smör i en annan liten skål. Avsätta.

2. I en stor skål, vispa ihop kakemjölet (eller all målsmjöl och majsstärkelse) och bakpulver. Gnid smöret i mjölet tills blandningen liknar brödsmulor. Tillsätt sockret och rör om att kombinera.

3. Gör en brunn i mitten av blandningen. Sätt ägg, mjölk och gräddfil i brunnen. Med en träsked börjar du långsamt blanda de våta ingredienserna i de torra ingredienserna tills blandningen kombineras. (Smeten kommer att vara väldigt tjock).

4. Sprid hälften av smeten i botten av den tillagade panelen. Dust jämnt med hälften av smält smör. Stänk sedan hälften av kanel och sockerblandningen ovanpå.

5. Sprid resten av smeten ovanpå kanel och socker. Drizzle med det återstående smält smöret, följt av resten av kanel och sockerblandningen.

6. Baka i 50 minuter till en timme, eller tills en tester som sätts in i mitten kommer ut ren. Var försiktig så att du inte överkökar, eftersom det gör kakan torr.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 439
Totalt fett 26 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 656 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)