Chokladkörsbärsbröd


Detta choklad körsbärsbröd är en läcker jästbröd. Det är ett fantastiskt sätt att njuta av färska körsbär. Gör en eller två runda bröd (som bilden) eller gör en stor eller två små flätade bröd .

För att hålla de färskhackade körsbären från att lägga till överskott av fukt och oönskad färg till brödet, är de antingen frusna eller något torkade. Så planerar att förbereda körsbären en timme eller mer innan du börjar blanda degen.

Anvisningarna kräver en stativblandare, men degen kan lika lätt blandas och knådas för hand .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered körsbären

 1. Ta bort stjälkarna från körsbären; skölj under kallt rinnande vatten. Kasta körsbären och skära dem i hälften eller hugga dem grovt. Låt dem torka noggrant och sprida dem i ett enda lager på ett bakplåt. Frys tills det är fast.
 2. Alternativt kan du baka de beredda hackade körsbären i ca 2 timmar i en förvärmd 200 F för att torka dem något. Kör körsbären med pappershanddukar för att ta bort överskott av fukt och kyl dem tills du är redo att använda dem.

Gör degen

 1. Blanda i mjöl, salt, olja och honung i skålen till en stativblandare. rör om för att blanda. Tillsätt jäst och vatten; rör om tills degen börjar komma ihop. Fäst degkroken och ät degen i ca 5 minuter.
 2. Tillsätt chokladet och fortsätt knådning tills det är väl införlivat.
 3. Olja en stor skål och lägg åt sidan.
 4. Ta bort degen till en mjölad yta och arbeta de frysta eller torkade körsbären i några stycken i taget. Samla degen upp i en boll och placera den i oljad skål. Vänd den över för att täcka alla sidor med oljan. Täck skålen med plastfolie och sätt i en dragfri plats tills den fördubblats i bulk eller ungefär 1 1/4 till 1 1/2 timmar. Det kan ta lite längre tid om körsbären var frysta när de tillsattes.
 5. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper och strö lätt med mjöl.
 6. Dela degen i två likformiga bitar (ca 21 ounce varje) och forma varje portion i en smidig, jämn boll. Placera dem på pappersfodrad bakplåt.
 7. Damma brödet lätt med mjöl och täck med en ren kökshandduk. Låt dem stiga i ytterligare en timme i en utkastfri plats.
 8. Värm ugnen till 400 F.
 9. Med ett rakblad eller bakers halt, räkna brödet som önskat med jämnt snedstreck eller ett korsat diamantmönster (bild).
 10. Baka brödet vid 400 F i 20 minuter. Vrid pannan runt och minska värmen till 375 F; Fortsätt att baka i ca 16 till 20 minuter längre. För att kontrollera om doneness, sätt in en tillförlitlig snabbläs termometer i mitten av en loaf. Det bör registreras runt 200 F eller något högre.

Gör två 1 1/4-pund bröd eller en 2 1/2-pund bröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 529 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)