Pan Broiled Steak med Bourbonsås

Dessa biffar är pan broiled och serveras sedan med en smaklig Bourbon sås. Den enkla såsen är en kryddat bourbon, smör och senapsblandning, perfekt för drizzling över biffarna.

Det ursprungliga receptet krävde att 2 klyftor av malet vitlök skulle gnidas över stekarna med peppar. Jag bestämde mig för att använda vitlökspulver istället för malet vitlök eftersom jag kände att den färska vitlöken skulle tjocka och överbrygga biffen. Använd 1 eller 2 klyftor av finhackad vitlök på stekarna om du föredrar.

Receptet är lätt nedskalat för två personer.

Servera biffar med bakade potatis och en kastad sallad eller ångad grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim överflödigt fett från biffar. Pressa krossade pepparkorn och vitlökspulver i båda sidorna av biffar och låt stå vid rumstemperatur i en timme.
  2. Värm en tung stekpanna över hög värme. Olja stekan lätt eller smörj den med lite av bifffettskärningarna.
  3. Stänk om hälften av saltet i stekpannan. Sear biffar snabbt på ena sidan. Avlägsna och tillsätt resterande salt till stekpanna. Sear biffar på andra sidan. Minska hatten till mediet och fortsätt att laga mat tills du är klar. Se även: Kötttemperaturdiagram
  1. Ta stekarna till en varm tallrik och tält löst med folie för att hålla dig varm medan du gör såsen.
  2. Häll av överskottsfett från stekpanna. Smält smör över låg värme; tillsätt lök och vitlök och sauté tills det är ömt. Lägg till bourbon, Worcestershire sås, torr senap och Tabasco. Blanda bra och simma i 2 minuter.
  3. Häll såsen över biffar strax före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 431
Totalt fett 30 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 123 mg
Natrium 238 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)